Algemeen

Robert De Niro verdedigt dialoogloze rol Anna Paquin in 'The Irishman'

De actrice zegt welgeteld zes woorden in de film.

door Zilko Tarici om 22:30 in Algemeen
Afgelopen woensdag verscheen dan eindelijk Martin Scorsese's magnum opus The Irishman op Netflix. En hoewel de film behoorlijk goede kritieken krijgt en Oscarnominaties zo goed als zeker zijn, zijn er toch een aantal kritiekpuntjes. De belangrijkste hiervan is dat de enige prominente vrouw in de cast, Anna Paquin, maar een paar woorden tekst heeft. Paquin speelt de rol van Peggy Sheeran, een van Frank Sheerans (Robert De Niro) vier dochters. Ze heeft welgeteld zeven woorden tekst in de film, maar is toch behoorlijk belangrijk voor het verhaal van Frank.

Door de spaarzame hoeveelheid dialoog vragen sommige mensen zich af waarom je een Oscarwinnaar als Paquin zo weinig benut in een film als deze. De Niro verdedigt de rol van Paquin en Scorsese's beslissing om haar rol op deze manier in te vullen. Hij zei er het volgende over tijdens een interview:

"Haar rol is heel krachtig en daar sta ik achter. Er waren misschien bepaalde scenes waarin er meer interactie tussen haar en Frank had kunnen zijn, maar dit is hoe het is gedaan. Ze is geweldig en drukt haar stempel op de film."

Een reden tot stilte
Het is belangrijk om op te merken dat de stilte van Paquin te maken heeft met haar personage. De jongere versie van Peggy is in de film een opmerkelijk verlegen persoon. Daarnaast weet Peggy maar al te goed wat haar vader allemaal uitspookt, en kiest er daarom voor om niks meer te zeggen tegen haar vader. De in stilte gehulde blikken die daarmee gepaard gaan, zeggen in de film meer dan woorden.

The Irishman is nu te streamen op Netflix.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Zelfs als je verlegen speelt is er al kritiek.

Niet iedereen speelt een extraverte rol.

Elfloro

Avatar

Ik vond het juist een heel goed onderdeel van de film. Die blik, van ik weet alles wat je doet...
Echt wel een belangrijk onderdeel van de film

RoberPaulsen

Avatar

@Elfloro Exact, de kracht zit hem er juist in dat je als kijker aan haar ziet dat ze weet wat er gebeurd is en dat het karakter van deNiro ook weetdat zij hem doorheeft. En dat zonder er een woord erover te zeggen.

edvawa

Avatar

Ik had haar helemaal niet eens herkend in de film, dus zo erg heeft ze haar stempel niet op de film gedrukt.

Movieme76

Avatar

Ze laat met deze rol en op deze manier juist een stempel achter die een ander nooit zo had kunnen doen. Petje af.

Malloy de Beer

Avatar

Hij had vier dochters in de film, niet zes....
En ze zei in totaal zeven woorden....

Niet kunnen tellen maar wel kunnen schrijven. FT maakt steeds meer fouten, lees steeds minder enthousiast.

NieuwsFilm

meest populair