Robert De Niro verdedigt dialoogloze rol Anna Paquin in 'The Irishman'

Robert De Niro verdedigt dialoogloze rol Anna Paquin in 'The Irishman'

De actrice zegt welgeteld zes woorden in de film.

Afgelopen woensdag verscheen dan eindelijk Martin Scorsese's magnum opus The Irishman op Netflix. En hoewel de film behoorlijk goede kritieken krijgt en Oscarnominaties zo goed als zeker zijn, zijn er toch een aantal kritiekpuntjes. De belangrijkste hiervan is dat de enige prominente vrouw in de cast, Anna Paquin, maar een paar woorden tekst heeft. Paquin speelt de rol van Peggy Sheeran, een van Frank Sheerans (Robert De Niro) vier dochters. Ze heeft welgeteld zeven woorden tekst in de film, maar is toch behoorlijk belangrijk voor het verhaal van Frank.

Door de spaarzame hoeveelheid dialoog vragen sommige mensen zich af waarom je een Oscarwinnaar als Paquin zo weinig benut in een film als deze. De Niro verdedigt de rol van Paquin en Scorsese's beslissing om haar rol op deze manier in te vullen. Hij zei er het volgende over tijdens een interview:

"Haar rol is heel krachtig en daar sta ik achter. Er waren misschien bepaalde scenes waarin er meer interactie tussen haar en Frank had kunnen zijn, maar dit is hoe het is gedaan. Ze is geweldig en drukt haar stempel op de film."

Een reden tot stilte
Het is belangrijk om op te merken dat de stilte van Paquin te maken heeft met haar personage. De jongere versie van Peggy is in de film een opmerkelijk verlegen persoon. Daarnaast weet Peggy maar al te goed wat haar vader allemaal uitspookt, en kiest er daarom voor om niks meer te zeggen tegen haar vader. De in stilte gehulde blikken die daarmee gepaard gaan, zeggen in de film meer dan woorden.

The Irishman is nu te streamen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair