PETA: veganistische 'Joker'-ster Joaquin Phoenix is 'Person of the Year'

PETA: veganistische 'Joker'-ster Joaquin Phoenix is 'Person of the Year'

De acteur blijft strijden voor de levens van dieren.

December is sterk begonnen voor Joker-acteur Joaquin Phoenix. De 45-jarige Amerikaan is namelijk door PETA (People for the Ethical Threatment of Animals) tot Person of the Year 2019 gekozen. Niet geheel verrassend is de dierenrechtenorganisatie ontzettend blij met de acties van Phoenix, die al sinds kinds af een veganistisch leven leidt.

De voorzitster van de vereniging, Ingrid Newkirk, had enkel lovende woorden voor de acteur. "Joaquin Phoenix verspeelt nooit een moment om de schijnwerpers op de benarde toestand van de dieren te richten. En om een geweldig voorbeeld te geven van het veganistische levensstijl," begint Newkirk.


Hamster
"PETA is er trots op om het seizoen van de prijsuitreikingen af te trappen door zijn toewijding te eren en iedereen te laten zien dat als het aankomt op angst, pijn en liefde, een mens precies hetzelfde is als een haan of een hamster."

Volgens de organisatie verdient Phoenix de titel vanwege zijn vriendelijkheid en respect voor alle levende wezens. En omdat hij continu voor de rechten van dieren vecht. Zowel via de media als in zijn privéleven.

Barbaars
Phoenix, die ook IDA (In Defense of Animals) steunt, onthulde niet lang geleden over zijn leefwijze: "Ik wil andere, levende, empathische wezens geen pijn veroorzaken. Ik wil ze ook niet van hun baby's beroven. Ik wil ze niet dwingen om binnenshuis te leven en dik te worden, enkel zodat ze afgeslacht kunnen worden. Het is absurd en barbaars."

NieuwsFilm

meest populair