Celebrity

Hoofdrolspeler Disneys 'Aladdin' komt maar niet aan de bak

De magische film bracht meer dan een miljard dollar op.

door FilmTotaal om 09:41 in Celebrity
De in Egypte geboren en in Canada getogen acteur Mena Massoud zit met een opvallend probleem. De beste man, 28 jaar oud, was eerder dit jaar te zien in Walt Disney's Aladdin. Daarin speelde hij naast acteurs als Will Smith, Naomi Scott en Marwan Kenzari. Helaas voor Massoud bracht het door Guy Ritchie geregisseerde spektakel niet het succes voort waarop hij hoopte. De acteur komt maar niet aan de bak.

Toegegeven, Massoud is bij een aantal projecten betrokken, zowel films als series, maar dat was volgens de acteur voordat Aladdin uitkwam en iedereen had geleerd wie de titelrol op zich nam. Absoluut niet terneergeslagen, maar zeker wel verbaasd zei hij in een interview met The Daily Beast: "Ik word er moe van dat ik hier stil over blijf. Ik wil dat mensen weten dat het niet één en al rozengeur en maneschijn is wanneer je iets als 'Aladdin' doet."

Auditie
Massoud licht toe: "Mensen zeggen: 'Hij zal wel miljoenen hebben verdiend. Er zal hem veel aangeboden worden.' Niets daarvan klopt. Ik heb nog geen ene auditie gedaan sinds 'Aladdin' is uitgekomen. Voor veel mensen is dat heftig. Ze hebben allerlei ideeën in hun hoofd.

Maar ik zit hier, 'Aladdin' heeft zojuist één miljard dollar verdiend. Kan ik op z'n minst een auditie krijgen? Ik verwacht niet meteen Batman te worden, maar mag ik in ieder geval in de kamer raken? Kan je mij een kans geven? Het is niet altijd zoals je denkt dat het is."

Troefkaart
Volgens de acteur gaf de bedenker van Hulu-serie Reprisal hem een eerlijke kans, zij het anders dan verwacht. Massoud: "Tijdens het casten zijn er altijd troefkaarten. Meestal ben ik er één. Wanneer er een ruimte vol blanke mannen is dan kan de regisseur denken: 'Oké, laten we eens kijken naar twee gasten die niet blank zijn.' En mogelijk is één van hen de troefkaart."

In ieder geval maakt Massoud zich geen zorgen. "Ik heb het gevoel dat ik voor een lange tijd genegeerd en ondergewaardeerd zal worden omdat ik jong ben," vertelt hij. "Ik ben een nieuwkomer, ondanks dat ik dit al tien jaar doe. Maar voor veel mensen is 'Aladdin' het eerste waarin ze mij gezien hebben. Dus ik denk dat ik voorlopig zo gezien word. Ik zal moeten werken om daar van af te komen."

NieuwsFilm

meest populair