Waarom Palpatine wel terug MOEST keren in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Waarom Palpatine wel terug MOEST keren in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Scenarist Chris Terrio weet het heel nauwgezet uit te leggen.

Palpatine keert terug in Star Wars: The Rise of Skywalker. Dat weten we nu een tijdje zeker en nu vertelt scenarist Chris Terrio dat dit wel nodig was. Alhoewel Terrio geen details kon geven, wist hij binnen de beperkte mogelijkheden die hij had toch een interessant antwoord te geven.

Tijdens een interview met Uproxx vertelde Terrio dat er al snel bedacht was dat Darth Sidious terug moest keren. Het verhaal zou immers de strijd tussen de Jedi en de Sith afronden en dan moest er wel een rol zijn voor de man die alles op wist te schudden.

Het moest wel
"Ik moet hier natuurlijk niet te veel over vertellen tot de film is uitgekomen. Daarna wil ik dolgraag op de details ingaan," begon Terrio. Hij was erg voorzichtig: "Ik ben bang dat alles wat ik zeg ertoe kan leiden dat ik iets van het plot weg geef. En ik ben niet zo goed als J.J. in het ontwijken van dingen. Maar wat ik kan zeggen, is dat voor ons gevoel dit verhaal, deze negen films, een familiesaga waren."

Daar rolt het volgende uit voort, wat Terrio betreft: "Vanaf het begin, draait dit om het schaakspel tussen Palpatine/Sidious en de Jedi. Specifiek de Jedi zoals die door Anakin en de Skywalkers vertegenwoordigd worden. Dus we waren ervan overtuigd dat Palpatine op de een of andere manier een aanwezigheid moest hebben in de film."

NieuwsFilm

meest populair