Algemeen

Waarom Palpatine wel terug MOEST keren in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Scenarist Chris Terrio weet het heel nauwgezet uit te leggen.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Palpatine keert terug in Star Wars: The Rise of Skywalker. Dat weten we nu een tijdje zeker en nu vertelt scenarist Chris Terrio dat dit wel nodig was. Alhoewel Terrio geen details kon geven, wist hij binnen de beperkte mogelijkheden die hij had toch een interessant antwoord te geven.

Tijdens een interview met Uproxx vertelde Terrio dat er al snel bedacht was dat Darth Sidious terug moest keren. Het verhaal zou immers de strijd tussen de Jedi en de Sith afronden en dan moest er wel een rol zijn voor de man die alles op wist te schudden.

Het moest wel
"Ik moet hier natuurlijk niet te veel over vertellen tot de film is uitgekomen. Daarna wil ik dolgraag op de details ingaan," begon Terrio. Hij was erg voorzichtig: "Ik ben bang dat alles wat ik zeg ertoe kan leiden dat ik iets van het plot weg geef. En ik ben niet zo goed als J.J. in het ontwijken van dingen. Maar wat ik kan zeggen, is dat voor ons gevoel dit verhaal, deze negen films, een familiesaga waren."

Daar rolt het volgende uit voort, wat Terrio betreft: "Vanaf het begin, draait dit om het schaakspel tussen Palpatine/Sidious en de Jedi. Specifiek de Jedi zoals die door Anakin en de Skywalkers vertegenwoordigd worden. Dus we waren ervan overtuigd dat Palpatine op de een of andere manier een aanwezigheid moest hebben in de film."

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SAS1982

Avatar

Waarschijnlijk zien we de Emperor niet eens? Of horen we alleen zijn stem?

ThysRomani

Avatar

Geen zorgen SAS1982, we gaan hem zien. Je hebt een shot in één van de trailers dat hij tegenover Rey staat. Je "ziet" hem dan nog net, al is het de achterkant.

Tja, de bovenstaande uitleg is natuurlijk ruk. Als dit echt het geval was, had je hem geïntroduceerd aan het einde van The Force Awakens. Dan weet je tenminste dat het altijd al een vooropgezet plan was.

Desalniettemin SYKED om deze man nog één keer te zien vlammen. Gezien de cast...ik hoop dat hij nog wint ook..

Master Of Films

Avatar

Potjandorie, alweer nieuws over die ouwe. Wat kan mij die vent verrotten. Rose Tico in haar slaven bikini, dat wil ik zien!!! (uitgaande dat Rise een soft reboot is van RotJ)

Frietgezicht

Avatar

Van deze hele film ben ik het meest nieuwsgierig wat ze met hem gaan doen.
Wat als Snoke nog leefde, had JJ hem dan ook terug gebracht?

En Palpatine is zo’n ontzettend groot karakter. Als je ergens top 10 badguy lijstjes bekijkt is de kans groot dat hij erin staat. Zijn dood(blijkbaar niet) zit in een klassieke scene die iedereen kent, vermoord door Vader himself.

Ik kan mij niet voorstellen dat je hem terug brengt om hem te laten verslaan door Rey of uberhaubt om hem gelijk ‘weer’ te doden. Erg nieuwsgierig.

Goku32

Avatar

Sas, je gaat hem wel zien, dat zagen we al in de trailer toch. Of had je niet opgelet.

kokosnoot

Avatar

Ik hoop alleen dat het verhaal nu niet te voorspelbaar gaat worden. Rey&Ren ontdekken dat ze fam zijn en trekken samen op tegen Palpatine bij het einde, Ren sterft? Lijkt me sterk dat Rey Palpatine in haar eentje verslaat dan is ze wel uber sterk plots geworden. Elk ander plot zou interessant zijn omdat genoemde veel te veel voor de hand ligt.

Sunspot

Avatar

Daarom, snap niet waarom mensen hierover 'zeuren'

Oke, lijkt misschien beetje wanhopig na het toch eigenlijk wel falen van de huidige trilogie, ongeacht opbrengsten.

Iedereen vind wel dat hij perfect past, maar is meer dat het nooit zo bedoeld was denk, opeens nu wel.

Die Palpatine is zo verweven met Skywalkers, maar begrijp het wel.

Wie is eifgenlijk een Skywalker, zijn allemaal dood zowat.

REy is toch helemaal geen Skywalker? Of toch wel.

Fokking rommeltje, en dat van bij Star Wars haha, Disney.

Maar goed, laat het een goed einde worden, hoewel Ruin Johnson het hard verpest heeft, maar JJ Abrahams zelf ook groot aandeel in. Snap ook niet waarom iederen die man zo een super groot regisseur vind trouwens.

Maar gewoon 1 laaste vette film! Daar kan Palpatine vet bij helpen, kijk naar de vorige 2 trilogieën Smiley face.

Laat het vooral draaien ook om Kylo Ren en Palpatine.

GreenHornet

Avatar

Palpatine heeft Rey en Anakin gemaakt het zijn 2 Force babys

SAS1982

Avatar

@Goku en Thysromani

Je ziet hem van de achterkant, dat heb ik gezien. Maar wie zegt dat hij dat is? Het kan ook evil Rey zijn als kloon.

Chrischzz

Avatar

Is Palpatine niet gewoon de "vader" van Rey? Of juist de opa van Kylo?

Kon Palpatine`s leraar niet dmv de Force mensen bezwangeren? Kan zo dat Palpatine dat ook gewoon gedaan heeft bij Anakin's moeder.

Spider-fan

Avatar

Als zelfs Darth Maul gewoon terug kan keren, nadat hij in tweeën is gehakt en een diepe schacht is ingevallen, en zelfs geen dag ouder is geworden, terwijl Solo vlak voor A New Hope speelt en dus vér na Phantom Menace, dan heeft het dus vrijwel geen enkele betekenis als een personage dood gaat in SW.

Corlan

Avatar

Knullige is dat de film veel verschillende eindes heeft gehad en er erg veel uit is gehaald in de laatste aantal maanden, lucasfilm en Disney wilden het een film maken voor het algemeen publiek, niet voor de die-hard star wars fans en eigenlijk al het interessante eruit hebben geknipt. het gaat nu voornamelijk over de nieuwe personages als "mary sue" Rey. Vind de titel niet helemaal kloppen als je het plot van de film kent. Al snap ik het wel, zal er verder weinig over zeggen. Maar de film is pas sinds korte tijd definitief klaar

Parisan

Avatar

De OT was ook niet gepland: Darth Vader was niet Luke's vader en Leia ook niet zijn zus. Obi-Wan moest als spook zijn eerdere woorden recht draaien. Dus om nu te zeggen dat de ST slecht is omdat niet alles vanaf het begin is gepland is gewoon raar, zeker voor "echte fans" die toch beter horen te weten. Mijn moeder kan er nog steeds niet over uit dat Leia nog herinneringen aan Padme heeft, terwijl ze haar net zo kort heeft gekend als Luke. Ik bedoel maar...

NieuwsFilm

meest populair