Algemeen

Disney geeft waarschuwing af voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Voor bijvoorbeeld geweld, grove woorden en bloot in films zijn er de verschillende leeftijdsclassificaties. Voor zaken als lichtflitsen of stroboscopische effecten moet de bezoeker op een andere manier gewaarschuwd worden.

Voor Disney's eerstvolgende bioscoopfilm heeft het huismuis dit nu dus ook gedaan. Uiteraard hebben we het over Star Wars: The Rise of Skywalker. Check hieronder de waarschuwing die Walt Disney heeft verspreid onder bioscopen, en de Epilepsy Foundation in minimaal de States.


"Wij raden u aan om bij uw kassa en online, en op andere geschikte plaatsen waar uw klanten het zullen zien, het bericht te plaatsen met de volgende informatie: Star Wars: The Rise of Skywalker bevat verschillende scènes met afbeeldingen en aanhoudende flitsende lichten die van invloed kunnen zijn op mensen die gevoelig zijn voor lichtgevoelige epilepsie, of andere lichtgevoeligheden hebben."

Heb jij er last van?
De grote vraag nu is uiteraard of jij er last van hebt, en blij bent met deze waarschuwing? De vraag is ook; kun je dan nog wel naar de film gaan? Vanaf 18 december draait J.J. Abrams' The Rise of Skywalker in de bioscoop!

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dawgruule

Avatar

Goed toch dat ze het aangeven?

Psycho-M

Avatar

Prima dat ze het aangeven.
Persoonlijk geen last van, maar kan me voorstellen dat dit voor mensen die hier gevoelig voor zijn wel handig is om te weten.

GreenHornet

Avatar

Ik ga hem toch niet zien, wel goed dat ze aangeven dat je beter weg kan blijven.

ralphb

Avatar

Vergeet niet het overmatig gebruik van lens-flare door Abrams.

Dwergen1999

Avatar

Dan ga ik hem maar thuis kijken. Wel jammer want die andere star wars kon ik wel kijken

Civilian Supreme

Avatar

Ze hadden ons beter kunnen waarschuwen voor The Last Jedi.

Goku32

Avatar

Zo me hele blu ray collectie verkocht voor 3000 euro het waren er 1200. Het gaat jullie goed schatjes. Hopelijk komen jullie bij een andere waardige mens terecht Hahahahahaha

Xenolicker

Avatar

^ Lensflare&Lasers&Lichtzwaarden, wat een combinatie! Deze film wordt waarschijnlijk hét visuele spektakel van het jaar dus watjes blijven maar beter thuis of kiezen een 2D voorstelling.

Civilian Supreme

Avatar

^Goku32
Ik was degene die ze van je heb overgenomen, heb ze gelijk weer doorverkocht voor 4000,-

HvO

Avatar

Ik heb nog steeds epileptische aanvallen van The Last Jedi dus dat ze mensen waarschuwen om weg te blijven is een goede zaak.

EntertainmentWatcher

Avatar

@Xenolicker: Mensen die er last van hebben watjes noemen? Ik zou bijna hopen dat je het zelf zal krijgen. Wellicht ervaar je dan de last/problemen die veel soorten licht je kan geven. Denk dat je dan anders zal piepen. Ik als epilepsie patient ben blij dat ze er op wijzen. Maar zo reageren als jij doet??? Erg jammer!!!

Dwergen1999

Avatar

@ EntertainmentWatcher je heb helemaal gelijk ik heb het zelf ook namelijk maar ik ga hem wel is een keer huren

NieuwsFilm

meest populair