Algemeen

Luchtvaartnerd John Travolta ontdekt historische fout in Tarantino's nieuwste film

De ode aan de filmwereld van de jaren 60, 'Once Upon a Time in Hollywood', is niet perfect.

door Rik Timmer om 12:10 in Algemeen
Quentin Tarantino steekt ontzettend veel tijd in zijn films. Niet alleen het door hemzelf geschreven scenario krijgt veel aandacht - de volledige productie van zo'n onderneming is eveneens belangrijk. Toch denkt John Travolta, die in Tarantino's Pulp Fiction te zien is, een grote fout te hebben gevonden in Once Upon a Time in Hollywood. Althans, groot...

De 65-jarige acteur sprak met TheWrap vanwege zijn nieuwste film, de thriller The Fanatic. Toen Once Upon a Time in Hollywood ter sprake kwam moest hij bekennen, als geregistreerde piloot en "luchtvaartnerd", dat een kleine scène richting de finale een historische vergissing toont. Het heeft niet geheel verrassend te maken met een vliegtuig.

Boeing
Travolta legt uit: "Leonardo gaat naar huis vanuit Italië, of waar hij ook was, en de verteller zegt dat hij een 747 genomen heeft. Nou, de testvlucht van de 747 vond plaats in februari 1969, maar ging pas in gebruik in januari 1970. Ze zitten er negen maanden naast! Hij had in een Boeing 707 moeten zitten!"

Reparatie
Zoals TheWrap aangeeft is Once Upon a Time in Hollywood verre van nauwkeurig. Tarantino maakt hartig gebruik van creatieve vrijheid en speelt dan ook met de donkere geschiedenis van de filmwereld. Travolta begrijpt dat maar al te best, die anno 1969 in Hollywood arriveerde om werk te maken van zijn carrière als acteur.

"Ik herinner mij dat ik in de stad was toen alles gebeurde," begint Travolta. "Ik weet nog dat ik bang was toen Sharon Tate vermoord was. De film maakte meer herinneringen los dan de opnames van 'Pulp Fiction.' Ik heb dat moment met iedereen meegemaakt en dat is wat er zo geweldig is aan Quentin als filmmaker. Net zoals met 'Inglourious Basterds' repareert hij min of meer onze geschiedenis."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Grendizer

Avatar

John Travolta is meer een scientology nerd.

Persoonlijk word ik zo moe van mensen die een film (entertainment) en documentaire (feiten) door elkaar heen halen.

NieuwsFilm

meest populair