Video

Schokkende R-rated trailer 'The Grudge'!

Nieuwe beelden uit de horrorfilm van Sam Raimi.

door Bram de Groot om 19:15 in Video
De Noord-Koreaanse horrorfilm Ju-on uit 2002 was zo'n succes dat Hollywood er snel mee aan de slag ging. Het was producent Sam Raimi (Drag Me to Hell) die in 2004 met de Engelstalige remake The Grudge kwam, en nu is hij ook weer aan boord voor de reboot van Sony Pictures Entertainment.

En deze nieuwe versie volgt op de twee eerdere vervolgen The Grudge 2 (2006) en The Grudge 3 (2009) die duidelijk minder presteerden dan de eerste Hollywood-remake. In de nieuwste The Grudge ontdekt de alleenstaande moeder en jonge detective Muldoon (Andrea Riseborough, The Death of Stalin) dat een huis wordt vervloekt door een wraakzuchtige geest die degenen die het huis betreden veroordeelt tot een gruwelijke dood. Ze moet er alles aan doen om zichzelf en haar zoon te redden van deze demonische geest uit het vervloekte huis.


Vanaf 9 januari te zien
Ook met rollen voor onder meer Betty Gilpin, William Sadler, John Cho, Demián Bichir en Jacki Weaver draait The Grudge al over een kleine maand in de bioscoop. De regie lag in handen van The Eyes of My Mother-regisseur Nicolas Pesce.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ferryb86

Avatar

Ziet er erg goed iit

SeanDeNiro

Avatar

Dit ziet er goed & smerig uit. Zin an.

Spider-fan

Avatar

Ik zal hem wel kijken, maar het verbaast me wel een beetje dat ze hier nog mee komen na al die tijd. Japanse horror is al een tijdje verdwenen en lijkt niet meer zo populair - ook doordat de films een stuk minder werden, zoals Rings (2017).

Ik vraag me ook af of dit niet te veel in herhalingen gaat vallen, die scène onder de douche aan het eind is exact uit het origineel gehaald.

Duikboot

Avatar

Noord-Koreaans? Mij is verteld dat Ju-On een Japans werkje is.

meanrat

Avatar

Zeer goed dit.

Coola

Avatar

Japans inderdaad niet noord koreaans.

Overigens is aziatisch (vooral Japanse en zuid koreaanse) horror is nog steeds hot. Aziatische horror > >>>>>hollywood/westerse horror


Trailer ziet er goed uit. Maar het blijft een hollywood remake/reboot van een Aziatische film. Ben nog niet overtuigd.

Frietgezicht

Avatar

@ Spider-fan, ik heb Rings niet eens gezien maar na een erg mooie reboot/remake bleek het vervolg The Ring 2 al pure bagger.

meanrat

Avatar

@Spider-fan, het ziet ernaar uit dat deze remake het echt wel op een andere manier wil doen. Het origineel heb ik (nog steeds) niet gezien, maar uit de trailer lijkt het er op dat de sfeer echt compleet anders is. Meer in de Sam Raimi stijl, ookal regiseerde hij deze niet.

Spider-fan

Avatar

Ik vind de sfeer niet heel anders in de trailer. Het echte Japanse sfeertje is er uit, maar dat was bij de derde Amerikaanse Grudge film ook al. Verder is het een zelfde manier van filmen: met rustige camerabewegingen en een tempo dat echt de tijd neemt. Ook qua setting lijkt het er erg op: we zien weer iemand in een verwaarloosde, catatonische toestand, waar het origineel ook al over ging.
En dan letterlijk die scène met die hand die uit het haar komt onder de douche. Ik moet nog zien dat het echt anders is.

Het enige verschil wat ik in de trailer kan zien, is dat het het meer zoekt in bloederige scènes; de Grudge films (en Japanse horror in het algemeen) waren nooit erg bloederig.

NieuwsFilm

meest populair