Reese Witherspoon moest 'stoute' kleding dragen voor hoofdrol 'Legally Blonde'

Reese Witherspoon moest 'stoute' kleding dragen voor hoofdrol 'Legally Blonde'

"Ze dachten dat ik een trut was."

De Amerikaanse actrice Reese Witherspoon heeft een kleurrijke carrière die nog volop in leven is. Sinds het begin van de jaren 90 is ze actief in zowel films als tv-series. Uiteraard waren het toen hele andere tijden en moesten acteurs extra hun best doen om rollen binnen te slepen of hun toewijding aan te tonen. Hetzelfde geldt voor Witherspoon, die naar haar gevoel iets voor Legally Blonde moest doen dat ze niet bepaald fijn vond.

Om de hoofdrol van modeliefhebber Elle Woods te winnen werd haar verteld verleidelijke kleding te dragen voor een vergadering. Dat moest wel, want medewerkers van de studio achter de film geloofden niet dat Witherspoon het in zich had om zo te zijn. "Ze dachten dat ik een trut was," aldus de 43-jarige actrice tegenover The Hollywood Reporter.


Goedkeuring
"Mijn manager belde mij eindelijk op en zei: 'Je moet het hoofd van de studio ontmoeten, want hij zal je niet goedkeuren. Hij denkt dat je echt net als je karakter uit 'Election' bent, weerzinwekkend.' En toen werd er verteld dat ik me sexy moest kleden."

Dat kwam niet goed aan. Witherspoon: "Je bent dan 23 jaar, je hebt thuis een baby, je hebt het geld nodig en je krijgt dat dan van mensen te horen die verstand van zaken hebben. Het is grappig als je aan al die dingen denkt die we toentertijd moesten doen, want als iemand dat nu tegen mijn dochter zou zeggen dan hoop ik dat ze een grap maken."

NieuwsFilm

meest populair