Video

'The Irishman' kwam tot stand dankzij zeer bijzonder camerawerk (video)

Men had maar liefst drie camera's per shot nodig om de acteurs naderhand jonger te kunnen maken.

door Steven van der Vegt om 12:18 in Video
Als je denkt aan films met complex camerawerk, denk je allicht eerder aan films met veel actie of afwijkende specificaties zoals 3D. Een film als The Irishman zal daarentegen niet het eerste zijn wat in je opkomt. Toch moest de cinematograaf een hoop trucage uit de kast halen om het geheel te laten werken.

In een nieuwe video die Netflix publiceerde doet de dienstdoende chef-cameraman van de film het een en ander uit de doeken. Zo had hij drie aaneengesloten camera's nodig voor shots waarbij de acteurs later met CGI jonger gemaakt moesten worden. Maar ook de grote tijdspan van 50 jaar in het verhaal was een uitdaging. De gebruikte hij verschillende soorten film- en digitale camera's om de verschillende decennia hun eigen look te geven.

Video

Dit kijkje achter de schermen laat niet enkel zien wat een visionaire filmmaker Martin Scorsese is, maar ook dat cinematograaf Rodrigo Prieto zijn handen vol had. Er blijkt toch een hoop meer werk aan de winkel te zijn geweest dan de gemiddelde filmkijker zal vermoeden bij het 3,5 uur durende misdaaddrama.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DaanPF

Avatar

tof.. maar ze bewegen nog steeds als oude kerels.

peter74

Avatar

En toch heeft dit mijn voorkeur. Liever verjongen met de computer dan dat verschillende acteurs die verschillende leeftijden moeten spelen.

MikeyMo

Avatar

@DaanPF Idd, ik denk dat men in de toekomst wat dat betreft voor bepaalde scenes met stuntdubbels moet gaan werken

NieuwsFilm

meest populair