Quentin Tarantino haalde inspiratie 'Once Upon A Time In Hollywood' van voormalig actiester

Quentin Tarantino haalde inspiratie 'Once Upon A Time In Hollywood' van voormalig actiester

En wij hebben een vermoeden over wie hij het heeft!

Het is geen publiek geheim dat Quentin Tarantino de inspiratie voor zijn films voor een groot deel uit andere films haalt. De filmmaker staat dan ook sinds dag één te boek als een pasticheartiest, wiens films vol zitten met hommages aan andere films.

De inspiratie van zijn meest recente film Once Upon A Time In Hollywood, een liefdesbrief aan de befaamde filmstad, kwam echter van zijn eigen filmset. Een basisidee speelde al jaren door zijn hoofd, maar pas tijdens het maken van een vorige film vielen de puzzelstukken op hun plaats. Hij zag een van zijn acteurs lachen en roken met diens stuntman, waarna het idee pas écht vorm kreeg.

De acteur in kwestie
Nu is natuurlijk de hamvraag wie de acteur is waar Tarantino zijn inspiratie vandaan haalde. Hij wilde geen naam loslaten, maar gaf wel aan dat het een acteur betreft die ooit een redelijke actiester was. De acteur die eerder met de regisseur werkte en het beste bij deze beschrijving past is Kurt Russell, ook gezien enkele gelijkenissen in de film zelf. Ironisch genoeg speelde Russell zelfs een stuntman tijdens zijn eerste samenwerking met Tarantino en was hij in diens nieuwste film een stuntcoördinator.

NieuwsFilm

meest populair