Gaat Disney ook de 'James Bond'-franchise overnemen?

Gaat Disney ook de 'James Bond'-franchise overnemen?

CEO Bob Iger is een grote fan van de wereldberoemde geheimagent.

Recentelijk verscheen de trailer van de nieuwe James Bond film, No Time to Die. Daniel Craig keert nog een keer terug in de huid van de wereldberoemde geheim agent. Daarna zal op zoek gegaan moeten worden naar een vervanger. Maar misschien hoeft studio Eon Productions zich daar geen zorgen meer om te maken, aangezien het erop lijkt dat Disney de rechten op 007 wil overnemen.

Disney heeft een geweldig jaar achter de rug. Zo kocht het de studio 20th Century Fox over, bracht het zijn eigen streamingdienst uit en wisten maar liefst 6 films meer dan 1 miljard dollar op te halen aan de box-office. Niet zo heel vreemd dus, dat Bob Iger, de CEO van Disney, door het tijdschrift Time werd uitgeroepen tot zakenman van het jaar.

Nog meer?
Iger was natuurlijk al betrokken al bij de overnames van Pixar, Marvel Entertainment en Lucasfilm, maar is misschien nog wel op zoek naar meer. Hij werd er in een recent interview naar gevraagd: "Op dit moment zijn we niet op zoek naar nieuwe projecten of om iets op te kopen. Ik ben echter altijd al een grote fan geweest van James Bond films". Dit hoeft natuurlijk niks te betekenen, maar Disney koopt de ene naar de andere grote studio op. Hopen jullie dat James Bond onderdak vindt in het Huis van de Muis?

NieuwsFilm

meest populair