Algemeen

Gaat Disney ook de 'James Bond'-franchise overnemen?

CEO Bob Iger is een grote fan van de wereldberoemde geheimagent.

door Wouter Drummen om 23:26 in Algemeen
Recentelijk verscheen de trailer van de nieuwe James Bond film, No Time to Die. Daniel Craig keert nog een keer terug in de huid van de wereldberoemde geheim agent. Daarna zal op zoek gegaan moeten worden naar een vervanger. Maar misschien hoeft studio Eon Productions zich daar geen zorgen meer om te maken, aangezien het erop lijkt dat Disney de rechten op 007 wil overnemen.

Disney heeft een geweldig jaar achter de rug. Zo kocht het de studio 20th Century Fox over, bracht het zijn eigen streamingdienst uit en wisten maar liefst 6 films meer dan 1 miljard dollar op te halen aan de box-office. Niet zo heel vreemd dus, dat Bob Iger, de CEO van Disney, door het tijdschrift Time werd uitgeroepen tot zakenman van het jaar.

Nog meer?
Iger was natuurlijk al betrokken al bij de overnames van Pixar, Marvel Entertainment en Lucasfilm, maar is misschien nog wel op zoek naar meer. Hij werd er in een recent interview naar gevraagd: "Op dit moment zijn we niet op zoek naar nieuwe projecten of om iets op te kopen. Ik ben echter altijd al een grote fan geweest van James Bond films". Dit hoeft natuurlijk niks te betekenen, maar Disney koopt de ene naar de andere grote studio op. Hopen jullie dat James Bond onderdak vindt in het Huis van de Muis?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Disney wordt echt langzaam een slokkop. Zwart gat voor alles op media presentatie qua vermaak. Dat is echt niet gezond want de concurrentie valt straks weg of bijna weg.

Simpel gezegd..ze worden te groot!

Angelo1979

Avatar

Nee, de godver niet!

Baslag

Avatar

Ja prima, het meest problematisch was altijd de financiering. Disney zou het dan kunnen onderbrengen bij 20th Century. Kunnen ze weer elke 2 jaar uitbrengen. Eon moet wel zeggenschap houden.

Sunspot

Avatar

Nee!! James Bond hoort niet bij Disney

McKentin

Avatar

Opvolger van Daniël zal dan transgender, zwart en in relatie zijn met ? PG13 Disney smaakje. Ja hoor top idee! Nog een franchise down the drain.

Ronin75

Avatar

Ze maken dan een film waarin Bond dood gaat. Hey... we moeten toch origineel zijn en een nieuwe richting op want dat moet toch tegenwoordig. Laten we hem The Last Agent noemen. Cool!

Kamajiisama

Avatar

Time to Die ,
volgende James Bond titel onder Disney .

Innocent

Avatar

James bond past prima bij Disney, ondanks de harde actie, sex geladen scènes, is er nooit iets smerigs tezien of bloot. Dus waarom niet. Als dit betekent dat geld geen probleem meer is voor de toekomstige films zeg ik gewoon doen.

GreenHornet

Avatar

Niet blij mee War of the Content.

Illegaal downloaden gaat meer worden als content maar op 1 plek is te krijgen.

kokosnoot

Avatar

Als Disney straks de meeste studio's in zijn zak heeft zal het vroeg of laat de prijs van streamen gaan verhogen. Beetje een monopoly. Gaat iedereen weer downloaden.

Benjaminben

Avatar

Past er momenteel wel.
De laatste james bond films zijn al niet mooi meer.
Hij/zij/het/ maakt maakt sprongen van een trein of brug waar iron man een speciaal pak voor nodig heeft.
Zal wel weer leuk zijn als ze ooit weer naar de die another day films (pierce brosnan era) toe gaan kwa fun.

Steve-O

Avatar

Ik hoop het niet.

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Hoe zit het met dragonball Z rechten die samen met fox overkwamen.

NieuwsFilm

meest populair