Netflix binnenkort een stuk goedkoper?

Netflix binnenkort een stuk goedkoper?

Hoe meer maanden je afsluit, hoe meer korting je krijgt.

Netflix-gebruikers die doorlopend geabonneerd zijn op dienst, profiteren mogelijk in de toekomst van een fikse korting. Netflix test momenteel in India namelijk een aantal nieuwe abonnementsvormen uit waarbij klanten zich voor langere tijd kunnen abonneren. Momenteel is het alleen mogelijk om een maandabonnement te nemen.

Netflix gaat in de toekomst mogelijk abonnementen aanbieden met verschillende looptijden. De streamingdienst houdt daarvoor momenteel een proef in India. Dat meldt de Economic Times of India. Gebruikers kunnen daar buiten het maandabonnent ook kiezen om direct een abonnement van drie, zes of twaalf maanden af te sluiten.

Hoe langer, hoe meer korting
Het afsluiten van een langer abonnement blijkt hartstikke voordelig. Abonnees ontvangen namelijk kortingen die oplopen van 20 tot 50 procent. "Wij vermoeden dat onze abonnees de flexibiliteit waarderen die zij krijgen door in één keer voor meerdere maanden te kunnen betalen", zegt en woordvoerder van Netflix over de proef tegen de Economic Times of India.

De concurrentie achterna
Netflix kan nog niet zeggen of de proef verder wordt uitgerold. Daarvoor wacht het bedrijf eerst de reacties van zijn Indiase gebruikers af. Concurrenten van Netflix bieden dergelijke abonnementsopties al wel aan. Zo is het bij Disney+ mogelijk om zowel een maand- als jaarabonnement af te sluiten. Klanten die kiezen voor een jaar ontvangen korting.

NieuwsFilm

meest populair