Netflix

Netflix binnenkort een stuk goedkoper?

Hoe meer maanden je afsluit, hoe meer korting je krijgt.

door Jeffrey Kouters om 15:56 in Netflix
Netflix-gebruikers die doorlopend geabonneerd zijn op dienst, profiteren mogelijk in de toekomst van een fikse korting. Netflix test momenteel in India namelijk een aantal nieuwe abonnementsvormen uit waarbij klanten zich voor langere tijd kunnen abonneren. Momenteel is het alleen mogelijk om een maandabonnement te nemen.

Netflix gaat in de toekomst mogelijk abonnementen aanbieden met verschillende looptijden. De streamingdienst houdt daarvoor momenteel een proef in India. Dat meldt de Economic Times of India. Gebruikers kunnen daar buiten het maandabonnent ook kiezen om direct een abonnement van drie, zes of twaalf maanden af te sluiten.

Hoe langer, hoe meer korting
Het afsluiten van een langer abonnement blijkt hartstikke voordelig. Abonnees ontvangen namelijk kortingen die oplopen van 20 tot 50 procent. "Wij vermoeden dat onze abonnees de flexibiliteit waarderen die zij krijgen door in één keer voor meerdere maanden te kunnen betalen", zegt en woordvoerder van Netflix over de proef tegen de Economic Times of India.

De concurrentie achterna
Netflix kan nog niet zeggen of de proef verder wordt uitgerold. Daarvoor wacht het bedrijf eerst de reacties van zijn Indiase gebruikers af. Concurrenten van Netflix bieden dergelijke abonnementsopties al wel aan. Zo is het bij Disney+ mogelijk om zowel een maand- als jaarabonnement af te sluiten. Klanten die kiezen voor een jaar ontvangen korting.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Zou een hele goeie investering zijn die zich vet terug betaalt.

Sunspot

Avatar

Zou zeker leuk zijn Smiley face

Hans43

Avatar

Hahaha ik denk eerder dat Netflix meer gaat vragen per maand. Zeker in landen waar men genoeg te besteden heeft. Disney heeft inderdaad een goede slag geslagen met een jaarabonnement wat je gewoon kunt delen met 4 als je zou willen, maar ook dit gaan ze niet vol houden voor z'n laag bedrag. Netflix heeft hier nog niks te vrezen vind ik. Ze hebben genoeg nieuw aanbod elke maand en Disney zal met veel meer moeten komen om iedereen tevreden te houden. Mocht je straks een combi krijgen met een Hulu en Disney tja dan kan er wel is echt een strijd los barsten tussen deze twee.

Netflix is voor mij nummer 1 en hoeft voor mij niet perse goedkoper.

Disney zal toch echt flink moeten veranderen met hun aanbod wil ik daar nog legaal gebruik van blijven maken.

NieuwsFilm

meest populair