Algemeen

George Lucas werkte mee aan 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Hij adviseerde over de Jedi en over de Force.

door Jim Pedd om 21:10 in Algemeen
J.J. Abrams en Chris Terrio schreven het script van Star Wars: The Rise of Skywalker. Maar voordat ze dat deden, gingen ze in gesprek met George Lucas, om meer te weten te komen over "de oorsprong van de Jedi en van de Force". Lucas hielp dus mee met de conclusie van de negendelige Skywalker-saga.

Lucas verkocht zijn franchise in 2012 aan Disney en sindsdien is hij nauwelijks actief geweest voor de franchise. Desalniettemin adviseerde hij de makers van Solo: A Star Wars Story voor één specifieke serie en sprak Jon Favreau hem over The Mandalorian. En nu blijkt hij dus ook gesproken te hebben met de makers van The Rise of Skywalker.

Filosofische gesprekken
"We hebben met hem gesproken. Niet over specifieke verhaallijnen, maar we luisterden echt naar George," vertelde Terrio aan Rolling Stone. "Het was bijna een filosofische discussie over de oorsprong van de Jedi en van de Force. En over zijn intenties toen hij de eerste film schreef. Het was dus alsof je met een grootmeester zit en zijn wijsheid in je op probeert te nemen."

Daarna ging hij verder: "Ik weet niet eens of George weet wat we opschreven en meenamen. Maar we hebben echt geprobeerd de geest van wat hij heeft gezegd mee te nemen. Wat het specifieke verhaal betreft, weten we niet wat George ervan vindt. Maar ik hoop dat hij op filosofisch vlak wel het gevoel heeft dat we begrepen hebben wat hij deed."

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Parisan

Avatar

Goed om te horen! De filosofie is wat mij het meeste aantrekt aan Star Wars.

NieuwsFilm