J.J. Abrams wil originele 'Star Wars'-films terug

J.J. Abrams wil originele 'Star Wars'-films terug

Gaat het dan toch eindelijk gebeuren?

Toen rond 1980 de drie originele Star Wars-films verschenen waren de visuele effecten nog niet zo goed als nu. Onder meer dit deed George Lucas besluiten om de films gedurende de jaren digitaal te vernieuwen met vernieuwde VFX-monsters en -omgevingen. Denk maar aan de door velen bekritiseerde "Special Edition"-uitgaven.

Nu blijkt dat ook Star Wars: The Rise of Skywalker-regisseur J.J. Abrams de originele versies graag ziet verschijnen. Dit zijn uiteraard Star Wars: A New Hope (1977), Star Wars: The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars: Return of the Jedi (1983).

Gaat het ook gebeuren?
"Ik denk dat het is wat George Lucas wilde," vertelde Abrams aan NowThis, "en dat is wat hij deed, en dat respecteer ik, hoewel ik ook het gevoel heb dat er iets is met de originele bioscoopversies. De versies waar zoveel mensen van hielden. En dus, het zou geweldig zijn om die beschikbaar te hebben voor het mainstream publiek."

Of het ook gaat gebeuren ligt waarschijnlijk compleet in handen van Disney. Sinds kort heeft Disney namelijk alle rechten in handen door de aankoop van 20th Century Fox.



NieuwsFilm

meest populair