Featured

Hier lieten we alle Star Wars-personages achter voor 'The Rise of Skywalker'

Hoe gaat het met Rey, Finn, Poe en de rest?

door Jim Pedd om 07:51 in Featured
Vanaf woensdag kan je in veel bioscopen al naar Star Wars: The Rise of Skywalker. De film brengt een einde aan het verhaal van de Skywalker-familie. En heeft heel wat verhaallijnen af te ronden. In dit overzicht vertellen we je waar alle personages gebleven zijn na The Last Jedi.

Rey
Rey hoopte in Luke Skywalker een Jedi-meester te vinden, zodat ze kon leren omgaan met haar immense Force-krachten. Maar op de planeet Ahch-To bleek Luke zich helemaal afgesloten te hebben voor de Force. Uiteindelijk ging ze toch akkoord met de training, maar nadat Rey erachter kwam dat Luke toch te maken had met de problemen rond Kylo Ren, besloot ze hem achter te laten op de planeet.


Rey werd vervolgens gevangen door de First Order en naar Supreme Leader Snoke gebracht. Die wilde dat Kylo haar zou doden, maar dat deed hij niet. In plaats daarvan sneed hij Snoke doormidden met het lichtzwaard van de Skywalker-familie. Hij vroeg Rey zich bij hem te voegen, wat zij weigerde, waarna het duo het lichtzwaard kapotmaakte. Rey ontsnapte naar de Resistance en hielp de overgebleven leden te ontsnappen met haar Force-krachten.

Kylo Ren
Kylo hoopte na de moord op zijn vader Han Solo niet langer geconflicteerd te zijn, maar hij bleek nu nog meer te twijfelen over zijn plek in de wereld. Kylo voelde bij een aanval op de Resistance de aanwezigheid van zijn moeder en besloot niet te schieten. Een van zijn collega's deed dat wel. Daarna ging het snel bergafwaarts met Kylo Ren.


Zo vocht hij op de zoutvlaktes van de planeet Crait met zijn oom, Luke Skywalker. In zijn blinde woede, die hij voelde na de moord op Snoke, zag hij niet in dat het een Force-projectie was en dat zijn oom zichzelf opofferde om de overgebleven leden van de Resistance te redden. Daarmee was het ook helemaal gedaan met alle redelijkheid in Kylo.

Leia Organa
Leia werd aangevallen door de First Order en eindigde in de ruimte. Met haar Force-krachten wist ze haar eigen leven te redden, waarna ze een groot deel van de film doorbracht in coma. Toen haar broer Luke haar probeerde te roepen via de Force, ontwaakte ze pas. Net op tijd overigens om een muiterij onder leiding van Poe Dameron te stoppen.


Daarna riep Leia vanaf de planeet Crait alle steun voor de Resistance op om te komen helpen. Maar geen van de bondgenoten kwam helpen. Leia vreesde dus dat het daarmee gedaan was, tot haar broer Luke ineens terugkeerde. Ze had nog een kort en mooi gesprek met hem, waarop Luke haar de dobbelstenen van Han gaf. Daarna offerde Luke zichzelf op en is het aan Leia om de Resistance weer op te bouwen.

Luke Skywalker
Luke had het opgegeven om nog te vechten voor het sterrenstelsel of de Force te gebruiken. Maar de dood van zijn vriend Han bracht hem tot zijn zinnen en hij ging Rey trainen in de Force. Haar instinct, dat haar zowel naar het lichte als het duistere trok, was wel beangstigend. Pas nadat ze vertrokken was, besloot Luke nog eens goed na te denken over zijn plek in de wereld.


Luke besloot daarop om de heilige teksten van de Jedi te vernietigen, niet wetende dat Rey die had meegenomen. Voordat Luke ze in brand kon steken, verscheen Yoda als Force Ghost, om ze zelf te vernietigen. Yoda vertelde Luke dat hij Ben Solo niet had verraden en dat hij Rey moest helpen. En dus projecteerde hij zichzelf naar Crait, om te vechten met neefje Kylo. Een strijd die leidde tot zijn dood.

Poe Dameron
Deze hot shot piloot had het niet makkelijk in The Last Jedi. Nadat de Resistance erachter kwam dat de Firce Order een tracker aan boord van hun schepen had geplaatst, en Leia gewond raakte bij een aanval, had hij meteen een aanvaring met admiraal Holdo. Hij besloot zelfstandig om Finn, Rose en BB-8 op een missie te sturen naar Canto Bight en was het helemaal niet eens met de keuze van Holdo om het schip de Raddus helemaal te evacueren.


Ondanks zijn fouten, gaf Leia nadat ze uit haar coma ontwaakte haar geloof in Poe niet op. Hij realiseerde zich mede dankzij haar wat hij niet had moeten doen en hielp de Resistance leiden op Crait. Hij zocht ook naar een ontsnappingsroute op Crait en wist die mede dankzij Rey te vinden.

Finn
Finn verloor even zijn zelfvertrouwen, maar dankzij Rose Tico wist hij dat terug te vinden. Hij probeerde namelijk de Resistance te verlaten. Het was dankzij haar ingrijpen dat hij dat niet kon en met haar naar Canto Bight ging om een hacker te vinden die kon helpen met het kraken van de tracker die de First Order op de Resistance-schepen geplaatst had.


Maar de missie op Canto Bight liep helemaal mis en Finn en Rose werden gevangen gezet. Samen wisten ze te ontsnappen en met BB-8 en hacker DJ aan boord van de Supremacy te komen. Daar verraadde DJ hen en bracht Captain Phasma alles in gereedheid om Finn en Rose te executeren. Dankzij een goedgeplaatste aanval van Holdo, konden Finn en Rose ontsnappen en op de planeet Crait offerde Finn zich vervolgens bijna op om de First Order te stoppen. Aan het eind ontsnapt ook hij van de First Order en zorgt hij voor een gewonde Rose.

Rose Tico
Rose was een nieuweling aan boord van het schip van de Resistance. Zij was erg geschokt toen ze erachter kwam dat verzetsheld Finn het schip wilde verlaten. Maar ze verraadde hem niet aan Poe Dameron en hielp hem zelfs een missie te ondernemen op Canto Bight. We leerden dat zij opgegroeid was op zo'n plek. Dankzij haar pleegde Finn geen zelfmoord bij zijn aanval op de First Order, maar raakte ze ook gewond.En verder
General Hux: hij is meermaals vernederd en nu definitief ondergeschikt aan Kylo Ren.
Chewbacca: heeft in Rey een nieuwe co-piloot en werkt nog altijd voor de Resistance.
C-3PO: nam per ongeluk deel aan de muiterij van Poe en kreeg aan het eind van de film een knipoog van zijn verloren meester Luke.
R2-D2: reisde met Rey naar Ahch-To en hielp mee hem te overtuigen weer te helpen (door het hologram van Leia af te spelen).
BB-8: ging mee naar Canto Bight en kreeg bij hereniging met baasje Poe Dameron een aai over zijn buik.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair