Dood [...] in 'Star Wars: The Last Jedi' blijkt nu problematisch

Verhaal in The Last Jedi uitdaging voor Episode IX.

Morgen is het zover! Dan kun je plaatsnemen in de bioscoopstoel voor Star Wars: The Rise of Skywalker. In die film krijgen we te zien hoe de Skywalker Saga dealt met de gebeurtenissen in Star Wars: The Last Jedi, The Force Awakens en misschien wel veel meer!

In dit artikel staan er spoilers voor Rian Johnsons The Last Jedi. In die film gaat namelijk een zeer belangrijk personage uit de reeks dood en dat heeft voor problemen gezorgd bij het maken van The Rise of Skywalker.

Dood belangrijke Jedi problematisch
In gesprek met Award Daily zei editor Maryann Brandon dat de dood van Mark Hamills Luke Skywalker voor problemen zorgde bij het maken van de film. Dit nog los van het overlijden van actrice Carrie Fisher (General Leia Organa) in 2016:


"Ik vond The Last Jedi erg leuk. Wat ik erover zal zeggen is dat deze veel uitdagingen creëerde om Episode IX te maken en de saga af te ronden. Met andere woorden, helaas stierf Carrie... Ze speelde een belangrijk personage en dat moest worden uitgedacht. Dat was een enorme uitdaging... Luke stierf en dat was een probleem. Dus we hadden voor het verhaal twee verschillende problemen. Het was iets waar moeilijk mee om te gaan was."




NieuwsFilm

meest populair