Algemeen

Dood [...] in 'Star Wars: The Last Jedi' blijkt nu problematisch

Verhaal in The Last Jedi uitdaging voor Episode IX.

door Bram de Groot om 13:31 in Algemeen
Morgen is het zover! Dan kun je plaatsnemen in de bioscoopstoel voor Star Wars: The Rise of Skywalker. In die film krijgen we te zien hoe de Skywalker Saga dealt met de gebeurtenissen in Star Wars: The Last Jedi, The Force Awakens en misschien wel veel meer!

In dit artikel staan er spoilers voor Rian Johnsons The Last Jedi. In die film gaat namelijk een zeer belangrijk personage uit de reeks dood en dat heeft voor problemen gezorgd bij het maken van The Rise of Skywalker.

Dood belangrijke Jedi problematisch
In gesprek met Award Daily zei editor Maryann Brandon dat de dood van Mark Hamills Luke Skywalker voor problemen zorgde bij het maken van de film. Dit nog los van het overlijden van actrice Carrie Fisher (General Leia Organa) in 2016:


"Ik vond The Last Jedi erg leuk. Wat ik erover zal zeggen is dat deze veel uitdagingen creëerde om Episode IX te maken en de saga af te ronden. Met andere woorden, helaas stierf Carrie... Ze speelde een belangrijk personage en dat moest worden uitgedacht. Dat was een enorme uitdaging... Luke stierf en dat was een probleem. Dus we hadden voor het verhaal twee verschillende problemen. Het was iets waar moeilijk mee om te gaan was."
3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Ze hadden na de dood van Carrie Fisher een jaar de tijd om The Last Jedi aan te passen zodat Luke zou blijven leven voor deel IX, en dat hadden ze gewoon moeten doen.

Eddie Singer

Avatar

Tja...als je een miljarden-franchise hebt, je geen plan daarvoor hebt(wtf?!), een regisseur met een minderwaardigheidscomplex aanstelt voor de 2de film in de Disney-trilogie, die vol afgunst hoofdkarakters clownesk behandelt en de fans veracht, je absoluut een female-forced-film wil maken...dan moet je je als CEO van Lucasfilm kapotschamen en aftreden...en bidden dat de regisseur van het eerste deel er nog iets van kan maken, zodat je waardig het pand kan verlaten.

Op heel YouTube wemelt het al wekenlang van de geruchten over afschuwelijke test-views en uitgelekte versies en re-shoots tot op het laatste moment. De geruchten laten vreselijk slechte dingen horen...space-horsies?

Nu kan iemand wel wauwelen dat 'wij' niet weten hoe de film-industrie werkt...Van wat 'wij' te zien en te horen krijgen via interviews en quotes van de sterren, de CEO, Bob Iger himself en regisseur nr. 1 zelf, valt op te maken dat het niet goed werkt.

There's panic in the House Of The Mouse!

SunChaser

Avatar

Ze hadden die drie seconden dat luke verdwijnt gewoon weg kunnen knippen

NieuwsFilm

meest populair