'Star Wars'-film van 2022 vindt een regisseur

'Star Wars'-film van 2022 vindt een regisseur

Maar we mogen nog niet weten wie het is.

Het is nog niet bekend wie de Star Wars-film van 2022 mag regisseren. Maar bij Disney en Lucasfilm weet men wel al wie de film moet maken. De aankondiging komt volgens The Hollywood Reporter in de loop van januari.

De hamvraag op dit moment is waar het straks heen gaat met de Star Wars-franchise. Nu de Skywalker-saga afgerond is, moet er vooruit gekeken worden. Iets dat Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy natuurlijk allang aan het doen is. Maar haar eigen toekomst is niet zeker (haar contract loopt in 2021 af) en het is niet duidelijk of Disney-baas Bob Iger echt blij met haar is.

Moeizame toekomst?
De afgelopen jaren vertrokken meerdere regisseurs bij Star Wars-films. Recent nog D.B. Weiss en David Benioff, nadat ze juist met veel fanfare aangekondigd waren. Daarom werken nu enkel Marvel-baas Kevin Feige en Rian Johnson van het controversiële The Last Jedi aan nieuwe films. Niet alleen is het niet zeker welke film er eerst komt, ook weten we niet waar de film over zal gaan.

Wel is zeker dat het een volledig nieuw project wordt, met nieuwe personages en nieuwe verhalen. Mogelijk zelfs iets zonder Jedi en Sith, want die strijd wordt nu eindelijk opgelost. Daar toch weer in duiken, betekent in die zin een stap terug voor de franchise. De komende tijd wordt er dus veel duidelijk over de toekomst van de franchise, waarbij we in januari kunnen verwachten dat er een regisseur komt voor de eerstvolgende film.

NieuwsFilm

meest populair