Algemeen

Adam Driver (Kylo Ren) geeft verklaring voor de nieuwe look van zijn helm

Volgens de acteur is het meer dan slechts een designkeuze.

door Steven van der Vegt om 07:53 in Algemeen
In de vorige film mepte Kylo Ren zijn helm nog redelijk snel kapot en was hij het merendeel van de film zonder helm te zien. Het duurt echter niet lang voordat hij de helm weer laat herstellen en opnieuw draagt in het afsluitende deel. Er zit echter een idee achter, aldus Adam Driver.

De oude helm met de nieuwe rode strepen die de breuken lijmen. Het ziet er natuurlijk tof uit, maar het lijkt haast een metafoor hoe maker J.J. Abrams zijn oorspronkelijke plannen weer aan elkaar wilde plakken. The Last Jedi ging onder het bewind van Rian Johnson immers een andere koers varen. Volgens de acteur onder de helm zit er echter een andere reden achter.

Symbool van groei
Volgens Driver laat de helm zien hoe Kylo Ren met zichzelf in de knoop zit en ligt dit in het verlengde van hoe we dit personage in de eerste film leren kennen. Zo zou Ren zich nog steeds niet op zijn plek voelen, ondanks de groei uit de tweede film. De gelijmde helm zou dan ook symbool moeten staan voor de groei van het personage. "Hij plakt stukjes verleden bij elkaar om zichzelf vorm te geven als persoon. De helm is een fysieke representatie van zijn groei", aldus de strekking van de acteur.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Beetje zinloze helm als je die met je blote handen tegen de muur in stukken kan slaan.
De helm ziet er nogal rommelig uit zo met al die aan elkaar gelijmde stukjes. hij had ook een andere, betere kunnen kopen want hij is schatrijk... kwestie van smaak misschien.
Maakt dat ook deel uit van de metafoor? Smiley face

Monojaxx

Avatar

Was een nieuwe, toffere helm ala Darth Vader niet beter geweest?

Maikjax

Avatar

Sho is da ff een bijzondere reden.
Nondeju wa een gezweef

PRIME

Avatar

''maar het lijkt haast een metafoor hoe maker J.J. Abrams zijn oorspronkelijke plannen weer aan elkaar wilde plakken. The Last Jedi ging onder het bewind van Rian Johnson immers een andere koers varen.''

hahahahahahaha, is dit ergens op gebaseerd of is dit een aanname?

horizon

Avatar

De helm van Kylo is stoerder dan die van Darth Vader Monojaxx.
Die van Vader is wel iconischer uiteraard.

ralphb

Avatar

Die helm is een metafoor voor de sequel trilogy. Helm aan gort geslagen + de franchise naar de klote geholpen met TLJ en nu proberen de boel te lijmen met TRoS.

Parisan

Avatar

Ik had meer het idee dat het komt omdat Kylo de Knights of Ren weer had opgetrommeld en die laten hun gezicht ook niet zien.

23VDV23

Avatar

Het gedoe met die helm was ook gewoon totaal onlogisch en overbodig. Het begint zonder, dan doet hij hem weer op om een of andere reden. Daarna gaat hij weer af. Wat een gedoe. Verder was Adam Driver wel één van de weinige lichtpunten in deze film en het absolute hoogtepunt in deze hele trilogie. Wat een acteur. In de hele Star Wars saga zijn er maar weinig acteurs geweest die zo goed waren als hij. In detail was hij in deze film ook waanzinnig goed. Hij paste kleine karakteristieke gebaartjes van Harrison Ford toe (het bekende geagiteerd wijzende vingertje), de ironische nonchelance waarmee hij de Knights of Ren onder handen nam toen hij het Skywalker lichtzwaard kreeg...dat deed hij allemaal geweldig. En los van het feit dat zijn doodscène harstikke raar voelde (er werd gelachen in de zaal) vond ik zijn omslag van Kylo Ren naar Ben Solo volkomen geloofwaardig.

NieuwsFilm

meest populair