Adam Driver (Kylo Ren) geeft verklaring voor de nieuwe look van zijn helm

Volgens de acteur is het meer dan slechts een designkeuze.

In de vorige film mepte Kylo Ren zijn helm nog redelijk snel kapot en was hij het merendeel van de film zonder helm te zien. Het duurt echter niet lang voordat hij de helm weer laat herstellen en opnieuw draagt in het afsluitende deel. Er zit echter een idee achter, aldus Adam Driver.

De oude helm met de nieuwe rode strepen die de breuken lijmen. Het ziet er natuurlijk tof uit, maar het lijkt haast een metafoor hoe maker J.J. Abrams zijn oorspronkelijke plannen weer aan elkaar wilde plakken. The Last Jedi ging onder het bewind van Rian Johnson immers een andere koers varen. Volgens de acteur onder de helm zit er echter een andere reden achter.

Symbool van groei
Volgens Driver laat de helm zien hoe Kylo Ren met zichzelf in de knoop zit en ligt dit in het verlengde van hoe we dit personage in de eerste film leren kennen. Zo zou Ren zich nog steeds niet op zijn plek voelen, ondanks de groei uit de tweede film. De gelijmde helm zou dan ook symbool moeten staan voor de groei van het personage. "Hij plakt stukjes verleden bij elkaar om zichzelf vorm te geven als persoon. De helm is een fysieke representatie van zijn groei", aldus de strekking van de acteur.

NieuwsFilm

meest populair