Algemeen

George Lucas ontbrak op rode loper 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

De bedenker van de franchise was opvallend genoeg afwezig.

door Jim Pedd om 09:11 in Algemeen
George Lucas, bedenker van Star Wars, was niet aanwezig op de première van de film die een einde maakt aan zijn Skywalker-saga: The Rise of Skywalker. Hij regisseerde vier van de oorspronkelijke zes films en hield creatieve controle over de franchise, tot hij zijn bedrijf in 2012 verkocht aan Disney.

Sinds Disney Lucasfilm overkocht en aan de slag ging met nieuwe films, week men flink af van zijn eigen plannen. Disney-ceo Bob Iger schreef in zijn memoires dat Lucas erg boos was dat Disney niks deed met zijn plannen voor de vervolgfilms. Men kocht wel de rechten, maar deed er vervolgens niets mee. Desondanks was Lucas wel consultant bij The Mandalorian en zelfs bij deze film.

Maar toch
Desondanks verscheen George Lucas niet op de rode loper van de film. Waarom precies is niet duidelijk. Bijna elke grote naam uit de geschiedenis van de franchise was er namelijk. En alhoewel regisseur J.J. Abrams en Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy hem wel eerden, vertelden ze niet waarom Lucas ontbrak.

Acteur Mark Hamill vond de sociale media nog snel en bedankte Lucas voor het feit dat die zijn leven veranderde:


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Uit interviews bleek wel dat ze hem de film al vóór de première zouden laten zien. Als hij het op een vergelijkbare manier heeft beleefd als ik dan zal hij geschrokken zijn dat ze nogal wat dingen hebben gedaan die totaal niet stroken met de belangrijkste verhaalbogen uit films 1 tot en met 6. Mijn reacties klinken inmiddels zoals die van veel fans de afgelopen jaren nadat ze TLJ hadden gezien, maar met IX is er voor mij ook te respectloos omgegaan met Star Wars historie. Mooi overigens dat Hamill dit doet.

Master Of Films

Avatar

Geen officiële statement is ruimte voor speculatie.

PRIME

Avatar

Ga niet niet overal iets achter zoeken.
''George Lucas was consulted about the story of Star Wars: The Rise of Skywalker, according to director and co-writer J.J. Abrams in an interview with IGN. ... While we probably won't know how exactly Lucas helped with the story, we know that Episode IX has been on his mind for quite some time.'' Aldus IGN.

Misschien lastig om te accepteren, maar Lucas is ook geen heilige als het aankomt op keuzes. Ewoks, Midichlorians, The Phantom Menace, The Clone Wars. Komt allemaal gewoon uit zijn koker hoor?

23VDV23

Avatar

^Nou deed Lucas in lichtere vorm ook met de prequels het nodige dat afbreuk deed aan wat er in de originele trilogie is neergezet, maar met name de manier waarop Palpatine is terug gebracht in IX en hoe dit wordt afgehandeld spoelt de waarde van een heleboel dat in 1 tot en met 6 gebeurt door het putje.

Pronk47

Avatar

Moet hij toch zelf weten.

PRIME

Avatar

^
Ik ben zelf van mening dat Palpatine in The Last Jedi had moeten terug keren. Iets van een indicatie dat hij er weer was, en al een deel van Ren's zoektocht naar die map met zijn Knights of Ren.
Ik schat dat Johnson daar verstek aan heeft laten gaan, waardoor J.J. alles in 1 film moest proppen, waardoor het meer lijkt op een inhaalslag dan een goede keuze.
Ik interpreteer de hele ''originele'' saga als zoon vs. vader, waarbij Palpatine gewoon een rol speelde.
Zijn rol in de prequels was zeer sterk, en liet vooral zien hoe het kwam dat hij zo kwaadaardig was. Vind het ook wel weer gaaf dat 'ie uiteindelijk niet is doodgegaan door een val in die put (Darth Maul overleefde dat ook) maar ergens aan een USB plug in fucking Space Mordor heeft geprobeerd een nieuw empire op te bouwen.
Hij zei immers tegen Anakin dat hele verhaal over die Sith Lord die zichzelf en anderen kon redden van de dood. Toen wisten we al dat Palpatine het daar o.a. over zichzelf had.
Die hele space temple of doom vond ik gruwelijk, maar zonde dat juist dáár weer niks over verteld wordt.
Grootste minpunt van deze trilogie is de Knights of Ren lol.

Pemat66

Avatar

Vond het een vermakelijke film.

23VDV23

Avatar

@Prime: voor mij voelde het juist alsof Abrams Palpatine er nu maar bij had gehaald omdat hij geen idee had hoe hij het anders moest afhandelen. Trevorrow gaf laatst ook aan dat Palpatine helemaal geen rol speelde in zijn versie. Als het de bedoeling was om hier naartoe te werken dan was dat een Johnson of Trevorrow 100% zeker meegegeven. Maar da's het probleem: die visie was er niet. Ze lullen er op het begin ook maar heel snel overheen (de title crawl incluis) zodat je je er hopelijk maar niet te veel bij gaat afvragen. Een verklaring voor hoe het komt dat hij nog leeft is er gewoon niet.

PRIME

Avatar

^
Zou kunnen. Denk dat we er allemaal bij gebaat zijn als Feige lekker met SW aan de slag gaat. Wellicht kunnen de Russo's zijn rol overnemen binnen het MCU.
Win/win voor ons.

Frietgezicht

Avatar

@ Prime, wat vind je zo erg aan de Midichlorians? Lijkt alsof iedereen elkaar napraat daarover.
De krachten van een jedi en een sith zijn allemaal maar normaal maar zodra er een soort verklaring komt is het belachelijk? Wat zou dan de reden moeten zijn dat ze al die gekkigheid kunnen doen?

SunChaser

Avatar

Kennen jullie de deepfake George Lucas al van Collidor op YouTube?

hilarisch

SunChaser

Avatar

Star Wars flopt in China

PRIME

Avatar

@Friet,

Ik heb er zelf geen problemen mee, bedoelde het meer als indicatie dat anderen ook problemen hebben met Lucas' visie.
Zelf vind ik het prima dat het zo verklaard wordt, en als je iets hebt dat zo gek is als The Force, dan kan je eigenlijk alle kanten op.

Skihvo

Avatar

@Prime

Ik ben het met je eens dat George Lucas ook inderdaad geen heilige is maar bij zijn films zat wel een verhaal in wat steeds verder werd uitgediept.

Dat je Clone wars als 1 van zijn zwakke punten noemt ben ik helemaal niet eens maar daar is iedereen in vrij om zijn eigen mening in te hebben.
Dat was toch wel 1 van de beste dingen uit de prequels, vooral de serie. Hier is het tenminste ook vaak dezelfde aantallen tegen elkaar en niet steeds weinig tegen heel veel waardoor de meerderen in de nieuwe reeks de Stormtrooper alleen voor schietschijven dienen

Gigan72

Avatar

Lucas had de Midi-chlorians in 1977 bedacht.
orge Lucas Invented The Star Wars Prequels' Midichlorians In 1977.

https://screenrant.com/star-wars-prequels-midichlorians-george-lucas-1977/


Corlan

Avatar

zover ik mijn bronnen heb gezien, stond hij niet op de gasten lijst van beroemde acteurs, regisseurs en producers. (ze hebben 60% van materiaal voor de reshoots van George uit de film geschrapt en voornamelijk de versie van Bob-Iger en JJ gebruikt . Dus kan begrijpen dat George ook al was hij uitgenodigd niet was op komen dagen, met TFA release was hij woest toen hij zag dat er niks met zijn opzet van 7-8-9 gedaan was.

Corlan

Avatar

@23VDV23, Rian Johnson had Snoke al omgebracht, dat was de bad-guy die JJ geintroduceerd had, maar omdat er geen geen vaste verhaal lijn was voor de seqeuls, en Rian dus alle vrijheid had gekregen en hier dus Snoke in om liet brengen door may sue. en Kylo's karakter was niet geschikt genoeg voor nieuwe bad-guy, dus hebben ze dan maar de eerste de beste bad-guy opgedoken (met totaal geen verhaal hoe hij de vernietiging van de 2de deathstar heeft kunnen overleven)

Parisan

Avatar

@Corlan "Snoke in om liet brengen door may sue"
LOL, WTF? Dat was toch echt Kylo, hoor.

NieuwsFilm

meest populair