Waarom 'Avatar 2' zo extreem lang op zich laat wachten

Waarom 'Avatar 2' zo extreem lang op zich laat wachten

Sinds 2009 wachten we op dit vervolg.

Heel langzaam nadert de release van Avatar 2. In december 2021 is de film van James Cameron in de bioscopen te zien, twaalf jaar na het origineel. Dat was nooit de intentie en het is ook enigszins vreemd dat het zo lang duurt om een vervolg te maken op wat lang de best verdienende film ooit was.

In een nieuw interview vertelt Cameron waarom het zo lang geduurd heeft. "Sinds 2013 tot nu hebben we bovenal de wereld ontworpen en dat voor vier films gedaan," aldus Cameron tegenover Variety. "We hebben de scripts van al die vier films geschreven en afgemaakt. De cast verzameld en de opnames van films 2 en 3, en een deel van 4 al rond. En we zijn bijna klaar met de live-action. In de lente doen we nog wat maanden werk in Nieuw-Zeeland, dus op dit moment liggen we behoorlijk op schema."

Waarom duurt het zo lang
"Mensen begrijpen de omvang en complexiteit van het proces vaak niet zo goed," vertelde Cameron. "Het is alsof je twee en een halve grote geanimeerde film maakt. Een normale animatiefilm duurt zo'n vier jaar om te maken. Dus als je daarmee rekening houdt, liggen we precies op schema met december 2021."

Ambitieus is de film sowieso: ditmaal duikt Cameron onderwater en bouwt hij aan een vierdelig verhaal, dat moet draaien om de familie van Jake en Neytiri en hoe zij Pandora veilig houden.

NieuwsFilm

meest populair