Quentin Tarantino weigert foto's met fans

Quentin Tarantino weigert foto's met fans

Vraag hem maar om een hand.

Zelfs bekende filmmakers bezitten ergernissen. Natuurlijk gaan er genoeg verhalen rond over regisseurs die naar hun castleden schreeuwen of hen tot het uiterste duwt, maar in het geval van de getalenteerde scenarist Quentin Tarantino zit hij met een ander probleem. Fans vragen hem bijwijlen om een foto. En daar wil hij niets van hebben.

De 56-jarige Amerikaan ging onlangs op bezoek bij podcast ReelBlend en legde uit waarom hij zichzelf niet wilde laten vereeuwigen door een opgewekte bewonderaar met een fototoestel. "Ik ga je geen foto geven. Niet alleen ga ik dat niet doen, het zal de ontmoeting enigszins bezoedelen."


Vermaken
Fans ontmoeten is uiteraard geen probleem. "Als je me benadert en zegt 'Ik hou van je films', of je wil mijn hand schudden, dan onthoud ik je naam enzovoort. En als je niet om een foto vraagt, afhankelijk van de situatie, dan zal ik je wat langer vermaken. Maar als je wel om een foto vraagt, dan duikt er een glazen wand op en probeer ik zo vriendelijk mogelijk te weigeren. Het gaat echt niet gebeuren."

De filmmaker, wiens Once Upon a Time in Hollywood een tijdje geleden in de bioscoop is uitgekomen, verlangt simpelweg naar een goed gesprek. "Het irriteert me. Want ik denk dan niet dat je mij wil ontmoeten, je wil gewoon een stuk van me hebben."

NieuwsFilm

meest populair