Algemeen

Opvallende kus in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

In een flits had je deze scène misschien wel gemist.

door Bram de Groot om 12:03 in Algemeen
In de films van Disney speelt diversiteit een steeds grotere rol. Onderlinge verschillen tussen de personages in Star Wars: The Rise of Skywalker worden in zekere zin gedicht en in de film is zelfs een kus te zien tussen twee personages. Let op: lichte spoilers!

Vooraf werd door één van de acteurs nog gegrapt dat Finn (John Boyega) en Poe (Oscar Isaac) het bed zouden delen, maar dit gebeurde niet. Wel is er een soort van overwinningskus te zien tussen twee verder onbekende vrouwelijke personages. Ondanks dat je de scène gemist zou kunnen hebben, aangezien deze slechts een tel duurt, is het uiteraard wel opvallend. Het is namelijk de eerste "homoseksuele kus" in de franchise.

Scène gewoon in China te zien
De kus werd door de Chinese overheid niet uit de lokale bioscoopversie geknipt en dat is ergens wel opvallend. Verder is er online een wisselend ontvangst; de meesten vinden de situatie weinig indrukwekkend gezien de korte duur, en vinden het allemaal wel prima. Desondanks ziet de LGBTQ-community de clip over het algemeen als een overwinning.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Sjesus, waar gaat dit over. Voortaan louter homoseksuele en of omgebouwde acteurs, liefst niet blank.
De komende maanden dus veel Star Wars nieuws met liefst zo vaak mogelijk verwijzingen naar Avengers.
29 Nieuwsitems waarvan er 12 over SW gaan.
Wat een treurnis.

Timothy

Avatar

SPOILERS

De eerste lesbische kus in TROS was al enkele seconden eerder, toen Leia in Bens lichaam met Rey kuste.

Parisan

Avatar

Natuurlijk gaat dit nergens over en dat is ook precies de bedoeling: een homoseksuele kus zou net zo normaal moeten zijn als een heteroseksuele kus, maar je moet toch ergens beginnen en blijkbaar is dat hier. Doet me denken aan het einde van BatB wanneer LeFou en de cross-dresser elkaar toch wel heel leuk blijken te vinden. Ik kan me nog wel wat ophef daarover herinneren en hier is dat toch een stuk minder, terwijl het eigenlijk juist verder gaat met die kus ipv elkaar alleen maar verrukt aan te kijken. We komen er wel, stap voor stap.

Artificialis

Avatar

Zat er een lesbische kus in de film? Als het bij Disney en LucasArts allemaal zo normaal is kunnen ze dit toch gewoon uitgebreid in beeld brengen? Nu lijkt het alsof de studio het zelf nog moeilijk vindt om hiermee om te gaan.

NieuwsFilm