Opvallende kus in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Opvallende kus in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

In een flits had je deze scène misschien wel gemist.

In de films van Disney speelt diversiteit een steeds grotere rol. Onderlinge verschillen tussen de personages in Star Wars: The Rise of Skywalker worden in zekere zin gedicht en in de film is zelfs een kus te zien tussen twee personages. Let op: lichte spoilers!

Vooraf werd door één van de acteurs nog gegrapt dat Finn (John Boyega) en Poe (Oscar Isaac) het bed zouden delen, maar dit gebeurde niet. Wel is er een soort van overwinningskus te zien tussen twee verder onbekende vrouwelijke personages. Ondanks dat je de scène gemist zou kunnen hebben, aangezien deze slechts een tel duurt, is het uiteraard wel opvallend. Het is namelijk de eerste "homoseksuele kus" in de franchise.

Scène gewoon in China te zien
De kus werd door de Chinese overheid niet uit de lokale bioscoopversie geknipt en dat is ergens wel opvallend. Verder is er online een wisselend ontvangst; de meesten vinden de situatie weinig indrukwekkend gezien de korte duur, en vinden het allemaal wel prima. Desondanks ziet de LGBTQ-community de clip over het algemeen als een overwinning.





NieuwsFilm

meest populair