Martin Scorsese: "The Irishman misschien mijn laatste film"

Martin Scorsese: "The Irishman misschien mijn laatste film"

Regisseur denkt na om te stoppen.

Met The Irishman leverde Martin Scorsese een prachtige, onderhoudende misdaadfilm op over vooral ouder wordende misdadigers en uiteraard de dood van vakbondsleider Jimmy Hoffa, gespeeld door Al Pacino. Nu zegt Scorsese dat het misschien wel zijn laatste film is.

Scorsese heeft nog vele projecten achter zijn naam staan, maar of die gemaakt worden door Scorsese als regisseur valt nu te betwijfelen. In gesprek met The Guardian zei Scorsese: "Ik weet niet hoeveel ik er nog meer kan maken - misschien is dit het. De laatste. Het idee was om de film op zijn minst te maken en deze misschien voor een dag te laten zien op het witte doek, misschien één dag in de Cinémathèque in Parijs. Ik maak geen grapje."

Superheldenfilms
Scorsese deed deze uitsprak in een langer betoog over superheldenfilms. Hij vindt dat de grote bioscopen (en daarmee ook het publiek) enkel oog hebben voor dit succesvolle genre. Hij stipte nogmaals aan dat hij het jammer vindt dat er zoveel schermen worden geclaimd door superhelden.

"We bevinden ons nu in een situatie waarin de bioscopen alleen de nieuwste superheldenfilms vertonen. Er zijn bijvoorbeeld 12 schermen en 11 vertonen een superheldenfilm. Als je houdt van superheldenfilms, prima, maar zijn daar 11 schermen voor nodig? Het is gek voor films als Lady Bird of The Souvenir. Die films hoeven niet per se commerciële hits te worden, maar er zijn films die bescheiden en oprecht zijn en een groot publiek verdienen."

Nog naar het filmhuis?
Scorseses The Irishman staat alweer een kleine maand op Netflix, maar wordt nog steeds in veel Nederlandse filmhuizen vertoond. Voor mensen die thuis moeilijk de aandacht vast kunnen houden, maar de film wel met aandacht willen bekijken: haal snel een kaartje voor deze 'directe klassieker'.

NieuwsFilm

meest populair