Recensies 'Cats' zijn meedogenloos

Recensies 'Cats' zijn meedogenloos

Een misbaksel van een film.

De film Cats stelt enorm teleur. Dat hadden we al een beetje verwacht na het verschijnen van de verschrikkelijke eerste trailer afgelopen juli, maar de dure musical blijkt het nog minder goed te doen dan we eigenlijk verwacht hadden. Alhoewel, wat moet je verwachten met de bizarre creatieve keuzes die we zagen?

Cats heeft een ware sterrencast en regisseur Tom Hooper is ook bepaald de minste niet. Maar Hooper blijft dan wel enigszins trouw aan de Broadway-musical waar hij zich op baseert, slagen doet zijn verfilming niet. De redenen die we daarvoor lezen zijn breed.

Slechte recensies
Op RottenTomatoes moet de film het op dit moment doen met een enorm matige score van 19 procent. Critici roemen de indrukwekkende cast, maar merken tegelijk op dat de film niet om aan te zien is. Genoeg reden om hem zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen en een spuitje te geven, zou je denken.

We lezen in elk geval ook dat de CGI heel erg tegen valt en dat de film daar te veel gebruik van maakt. Desondanks zijn er de vrij bizarre creatieve keuzes waardoor de katten er op zijn zachtst gezien niet goed uit zien. En daarnaast mist het script focus en lijkt Hooper het punt van de musical totaal niet begrepen te hebben. Het is dus niets en dat zien we ook in de box office. Ondanks de brede release, bracht de film in de VS pas 2,6 miljoen dollar op.

NieuwsFilm

meest populair