Lage publieksscore voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Lage publieksscore voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Opmerkelijk genoeg de slechtst scorende film uit de franchise tot nu toe.

Met Star Wars: The Rise of Skywalker moest het roer weer recht en de franchise zijn koers vinden. Maar dat lijkt niet helemaal gelukt te zijn. De film van regisseur J.J. Abrams scoort namelijk de laagste publieksscore van de franchise tot nu toe.

CinemaScore vraagt kijkers na een voorstelling wat ze van een film vonden. In het geval van Rise of Skywalker, gaven mensen gemiddeld een B+. Alhoewel dat verre van een onvoldoende is, is het nog steeds relatief laag. Zelfs de door velen verafschuwde film The Phantom Menace scoorde beter met een A-.

Tegenvaller?
Het probleem met The Rise of Skywalker lijkt vooral te zitten in de wijze waarop de film het verhaal van de Skywalker-saga afrondt. Dat gebeurt door erg te leunen op het verleden en niet per se veel nieuws te doen of dingen toe te voegen die echt noemenswaardig zijn. Zelfs de terugkeer van Palpatine, de opperschurk van de franchise, valt veel fans tegen.

Dit weekend beleeft de film zijn eerste volledige openingsweekend. Dat lijkt niet tegen te vallen, met een verdienste van naar verwachting zo'n 195 miljoen dollar. Een box office succes wordt het dus sowieso.



NieuwsFilm

meest populair