Ex-'James Bond' is ineens 'pro-Trump'

Ex-'James Bond' is ineens 'pro-Trump'

Vorig jaar was hij niet over hem te spreken.

De verdeeldheid rond de Amerikaanse president Donald Trump woedt verder in Hollywood. De oud-zakenmagnaat heeft zeker voorvechters aan zijn zijde, maar ook een hoop tegenstanders. Er gaat bijvoorbeeld geen dag voorbij en dan heeft The Irishman-acteur Robert De Niro weer iets negatiefs geuit. Deze week horen we iets positiefs. Van niemand minder dan Pierce Brosnan.

Volgens de acteur uit James Bond-titels als GoldenEye en The World Is Not Enough kan de 45ste inwoner van het Witte Huis het slechter doen. In een recent interview gaf de 66-jarige Brosnan namelijk aan: "Wat hij voor de economie gedaan heeft vind ik zeer goed. Mensen zijn aan het werk en dat is een stap in de juiste richting."

Bekijk de afbeeldingStaatsburger
Hoewel hij vorig jaar nog onthulde dat Trump het land uiteen dreef, kijkt Brosnan er nu anders naar. "Dit land is een deel van mijn leven," gaat de in Ierland geboren man verder. "Ik ben een Amerikaans staatsburger. Ik hou van Amerika en Amerika is goed voor mij geweest. En ik wil weer blijdschap in onze samenleving terugzien."

Klimaat
Met de economie gaat het dus goed, maar Brosnan - een levendige milieuactivist - beweert wel dat Trump nog wat tips kan gebruiken. De acteur: "Hij moet aandacht besteden aan de klimaatverandering. Hij moet de strijdkreten van de jonge mensen steunen. Ook moet hij de steenkoolhandel achter zich laten, evenals de olie-industrie. Het verslindt de Aarde om ons heen. En er zijn andere manieren. Dat hebben andere samenlevingen aangetoond, andere culturen."

NieuwsFilm

meest populair