J.J. Abrams onthult het grote geheim van Finn in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

J.J. Abrams onthult het grote geheim van Finn in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

De regisseur vertelt wat de film uiteindelijk niet laat zien.

Na het zien van Star Wars: The Rise of Skywalker bleven de fans nog met diverse vragen achter. Die zullen in de toekomst ongetwijfeld nog uit de doeken gedaan worden in diverse media. J.J. Abrams onthulde tijdens een speciale vertoning voor de leden van de Academy alvast het grote geheim van Finn.

Let op: de rest van dit bericht bevat spoilers

Het is een bekend filmtrucje; op het moment dat onze helden verwachten te sterven, zegt Finn dat hij iets belangrijks moet vertellen aan Rey. Hoewel hij hier uiteindelijk niet meer aan toe komt, blijken zij het voorval gelukkig te overleven. Alleen komt Finn nooit terug op wat hij nu precies wilde vertellen.

Force
Hoewel de meeste fans dachten dat hier een liefdesverklaring zou volgen, vertelt Abrams dat Finn eigenlijk een heel andere boodschap had. Hij wilde namelijk vertellen dat hij... 'Force sensitive' was. Dit is een term die het Star Wars universum gebruikt om iemand aan te duiden die de Force wel voelt en hier informatie uit kan halen, maar niet effectief kan gebruiken (zoals de Jedi dat bijvoorbeeld wel kunnen).




Wat vind jij ervan dat nu ook Finn gevoelig blijkt te zijn voor de Force?

NieuwsFilm

meest populair