Terugkeer Palpatine was een totale verrassing

Terugkeer Palpatine was een totale verrassing

Hij was echt dood volgens George Lucas.

Regisseur J.J. Abrams zal je vertellen dat het altijd de bedoeling was dat Palpatine terug zou keren in de sequel-trilogie. Maar acteur Ian McDiarmid, die in The Rise of Skywalker weer te zien was als de kwaadaardige Sith Lord, laat weten dat hij echt dood ging in Return of the Jedi.

McDiartmid hoorde dat van George Lucas, die hem verteld had dat Palpatine echt dood was. "Ik dacht echt dat ik dood was. Dat hij dood was," aldus McDiarmid tegenover Digital Spy. "Want in Return of the Jedi werd ik naar de Galactic Hell gegooid. En vroeg ik 'Keert hij terug?' En zei George [Lucas] daarop: 'Nee, hij is dood'. Dus ja, dat accepteerde ik gewoon. Toen wist ik niet dat ik de prequels zou doen, dus in zekere zin was hij niet dood. We zagen hem immers als jongere man. MAar dit was voor mij echt een totale verrassing."

Kwaadaardige Sith
De terugkeer van Palpatine was echter noodzakelijk volgens schrijver Chris Terrio en J.J. Abrams. Hij zat achter de komst van Anakin, de val van de Jedi en het Keizerrijk. En dus moest hij wel terugkeren om het universum nog eens te pesten.

Heb jij de film al gezien?

NieuwsFilm

meest populair