Leonardo DiCaprio: "Waarom zijn we zo bang voor streaming"

Leonardo DiCaprio: "Waarom zijn we zo bang voor streaming"

Ook hecht hij waarde aan 'kleine' films.

Regisseur Martin Scorsese, o.a. bekend van de recente The Irishman, startte een heus debat toen hij beweerde dat de Marvel superheldenfilms niet cinemawaardig zijn. Een andere grote discussie die ook al een tijdje gaande is, is die van bioscoop versus streaming. De met een Oscar bekroonde acteur Leonardo DiCaprio heeft zich nu ook in de discussie gemengd.

''Ik vind zelf dat het publiek de kans moet krijgen om de visie van een artiest in zijn volle glorie op het grote scherm te ontdekken. In een cinema kun je gewoon meer genieten. Echter bioscopen zouden niet ingepalmd mogen worden door de grote studio's. Als studio's geen kleinere film meer mogen en willen financieren, zou dit het het einde van een tijdperk betekenen''.

Vrezen voor streaming?
De acteur denkt dat streaming niet het einde zal betekenen van de bioscoop: ''Ik snap eerlijk gezegd niet waarom we zo bang zijn voor streaming. We hebben de overstap gemaakt van stomme naar gesproken films, van VHS naar DVD en we hebben de opkomst van TV eveneens overleefd. We zitten nu opnieuw in een overgangsfase. Zolang de klassieke cinema ook maar blijft bestaan, vind ik het best''.

NieuwsFilm

meest populair