Kijkers spotten flinke blunder in 'Cats'

Kijkers spotten flinke blunder in 'Cats'

Mi-auw...

De ontvangst van Cats, de nieuwe musicalfilm van Tom Hooper, is behoorlijk cat-astrofaal. Zowel critici als fans katten de prent volledig af, onder meer vanwege de slordige visuele effecten. Kijkers hebben nu een hilarische blunder ontdekt die deze kritiek toch wel lijkt te rechtvaardigen.

Veel critici en bioscoopbezoekers zijn niet te spreken over de visuele effecten van Cats. Deze zouden rommelig en onafgemaakt zijn. Waarschijnlijk zat regisseur Tom Hopper (eerder verantwoordelijk voor de prachtfilm Les Misérables) flink te hikken tegen de deadline, want Universal Studios heeft besloten om nu alsnog - dus na de officiële release in Amerika - een aangepaste versie naar de bioscopen te sturen.

Trouwring
In Cats zijn een hoop topsterren omgetoverd tot harige katten. Zo ook Judi Dench, die te zien is als de godachtige poes Old Deuteronomy. Dat digitale transformatieproces is alleen niet hélémaal geslaagd, zo hebben diverse kijkers opgemerkt. In sommige shots is namelijk Denchs eigen (mensen)hand te zien - ínclusief trouwring! Dat is natuurlijk een onnodige slordigheidsfout en hartstikke zonde. Cats staat overigens wel op de shortlist voor de Oscar voor beste visuele effecten.


Cats draait vanaf donderdag ook in Nederland. In Nederland zal de aangepaste versie waarschijnlijk pas ná de kerstdagen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair