Ophef: Disney knipt kussende vrouwen uit nieuwe 'Star Wars'

Ophef: Disney knipt kussende vrouwen uit nieuwe 'Star Wars'

Dit om een hogere leeftijdsgrens in Singapore te voorkomen.

Disney heeft in Singapore een korte scène uit Star Wars: The Rise of Skywalker geknipt waarin twee vrouwelijke personages elkaar kussen. Dat meldt de BBC.


Dit artikel bevat mogelijk spoilers!


Bekijk de afbeelding
De media-keuringsdienst van Singapore laat aan de BBC weten dat Disney, de eigenaar van Lucasfilm, het bewuste kusmoment uit The Rise of Skywalker heeft weggeknipt om te voorkomen dat de film een hogere leeftijdsgrens zou krijgen. Deze actie is opvallend, want regisseur J.J. Abrams hamerde er eerder in diverse interviews op dat hij wil dat de LHBTI-gemeenschap zich gepresenteerd voelt in zijn film.

Voor groter publiek toegankelijk
In Singapore is homoseksualiteit officieel verboden, maar de autoriteiten gedogen LHBTI-uitingen wel. Zo vindt er jaarlijks ook een gaypride plaats in het Aziatische land. Als Disney het fragment niet had weggeknipt, was de film waarschijnlijk alleen toegankelijk voor bezoekers van 21 jaar en ouder. Nu mogen bezoekers vanaf dertien jaar naar de film.

Gevoelige scène
Het is niet bekend in hoeveel landen Disney de scène heeft geschrapt. In China schijnt de scène - opvallend genoeg - wel te zien te zijn. Dat land verbant films met LHBTI-uitingen meestal. In de Verenigd Arabische Emiraten wordt de scène sowieso niet getoond.

NieuwsFilm

meest populair