'The Rise of Skywalker' brengt ultieme Force-krachten naar 'Star Wars'-films

'The Rise of Skywalker' brengt ultieme Force-krachten naar 'Star Wars'-films

De Star Wars Saga evolueert.

Mocht je Star Wars: The Rise of Skywalker al hebben gezien, dan viel je waarschijnlijk een en ander op aan de Force-krachten die werden ingezet door de verschillende personages. Heb je de film nog niet gezien, dan is het verstandig om nu niet verder te lezen!


Let op: SPOILERS!!!


De website Comicbook heeft de verschillende nieuwe Force-powers verder toegelicht. Geheel nieuw is het niet dat er in een Star Wars-film geheel nieuwe krachten worden getoond. In The Rise of Skywalker gaan wel alle remmen los.

Nieuwe Force-krachten
In Episode IX is te zien hoe de Force wordt gebruikt om de wonden van figuren te genezen. Zo zorgt Rey (Daisy Ridley) ervoor dat een wond van een enorme ondergrondse slang verdwijnt. Hiermee wint ze het vertrouwen van het beest. Later verdwijnt er een door Emperor Palpatine veroorzaakte wond bij Rey, doordat Ben Solo (Adam Driver) deze bij haar weggehaald middels de Force. Overigens zagen we de nieuwe Force Power ook in de meest recente, zevende aflevering van The Mandalorian, gebruikt door The Child a.k.a. Baby Yoda.

Daarnaast werd het intergalactische contact via de Force verbreed. In de eerdere films hadden Rey en Kylo Ren al op afstand contact met elkaar en ze raakten elkaar zelfs aan. In The Rise of Skywalker gaat het een stuk verder en hebben ze via die weg zelfs een lichtzwaardgevecht met elkaar. Ook wist Luke's Force Ghost fysiek contact te maken met de echte wereld door het lichtzwaard van Rey te vangen die zij in het vuur gooide.

Kracht van alle Sith, en Jedi
En dan het eindgevecht. Daarin zien we hoe Palpatine (Ian McDiarmid) de Force-krachten uit Rey en Ben Solo trekt en daarmee alle Force-kracht van de Sith ontvangt. Niet veel later gebeurt iets vergelijkbaars als Rey wordt toegesproken door vele Jedi. Het geeft haar de Force-kracht om Palpatine te verslaan.

En uiteraard heeft Finn ook een beetje Force-kracht, wat niet anders moet zeggen dat in iedereen de Force kan schuilen. May the Force be With You.


NieuwsFilm

meest populair