Waarom we Rose maar zo weinig zien in 'The Rise of Skywalker'

Waarom we Rose maar zo weinig zien in 'The Rise of Skywalker'

Scenarist Chris Terrio laat zich erover uit.

Veel Star Wars fans keken verbaasd op toen ze Rose (Kelly Marie Tran) maar zo weinig in de The Rise of Skywalker zagen, dat terwijl ze een belangrijk aandeel had in The Last Jedi. Sommigen gaan er van uit dat dit gebeurde omdat haar verhaallijn met Finn in The Last Jedi zo werd bekritiseerd en nog steeds gezien wordt als een van de grote minpunten van die film. Scenarist Chris Terrio zegt dat de vork echter anders in de steel zit.

Aangezien Carrie Fisher drie jaar geleden is overleden, waren de scenes met General Leia volgens Terrio lastig in elkaar te zetten: ''J.J. Abrams en ik zijn helemaal weg van Kelly. Ze is een geweldige persoon en actrice, maar we konden haar helaas niet zoveel scènes geven als dat we in gedachten hadden. Het was namelijk lastig om Carrie goed in beeld te brengen''.

Te lastig
Zo gaat de schrijver verder: ''We hadden meer willen doen met Rose. Zo hadden we gedacht haar de nodige scenes met Leia te geven. We wilden die twee personages, waarvan we zoveel houden, laten samenwerken. We hadden meerdere scènes geschreven voor de twee, maar we moesten sommige herschrijven en anders filmen, omdat ze niet realistisch genoeg waren. Meerdere scenes tussen Rose en Leia hebben het dus helaas niet gehaald, maar dat was absoluut niet onze eerste gedachte en bedoeling''.

NieuwsFilm

meest populair