'Star Wars'-series van Disney+ moeten films worden (en andersom)

'Star Wars'-series van Disney+ moeten films worden (en andersom)

Disney-baas vindt dat dit moet gebeuren.

Het achtdelige The Mandalorian mag een zeer succesvolle eerste live action Star Wars-serie genoemd worden. De ontvangst was onder zowel critici als publiek sterk en het tweede seizoen is officieel aangekondigd voor het najaar van 2020. Maar komen er ook films over deze Disney+ series?

In gesprek met The Star Wars Show heeft Walt Disney Company CEO Bob Iger aangegeven dat hij niet denkt dat de verhalen die in de Disney+ series worden verteld alleen op het kleine scherm blijven. "Ja. Ik zie het niet alleen als televisie, ik zie het als een uitbreiding van Star Wars-verhalen," vertelde Iger. "Disney+ heeft ons de mogelijkheid gegeven om Star Wars op een nieuwe manier aan mensen te laten zien, en nieuwe Star Wars-verhalen aan mensen te vertellen."

Een serie kan een film worden, en andersom
"En het kan zo zijn dat een tv-serie een film wordt en een film een tv-serie. Ik maak hier geen aankondigingen, maar ik vind het belangrijk dat we niet teveel aan het bestaande vasthouden," aldus Iger.

Over de toekomstige films laat Iger weinig los. Hij zei dat ze maken "wat het meest logisch" is. Iger: "Er zijn een aantal keuzes, er zijn een aantal gesprekken, er zijn een aantal zeer getalenteerde mensen en dat vind ik heel gaaf. In de tussentijd worden de fans van Star Wars goed bediend denk ik, met The Mandalorian en met wat nog komt met de prequel op Rogue One, met Obi-Wan en met Clone Wars."

NieuwsFilm

meest populair