'Star Wars: The Last Jedi' zorgde voor groot probleem bij 'The Rise of Skywalker'

'Star Wars: The Last Jedi' zorgde voor groot probleem bij 'The Rise of Skywalker'

Rian Johnson maakte het J.J. Abrams niet makkelijk.

Star Wars: The Last Jedi zorgde voor een behoorlijk groot probleem, toen eenmaal begonnen werd aan The Rise of Skywalker. Dat geeft scenarist Chris Terrio, die samen met regisseur J.J. Abrams verantwoordelijk was voor het script, toe tijdens een interview.

"Kathy Kennedy en Michelle Rejwan hadden een duidelijk plan voor hoe de zaken moesten eindigen," begon Terrio. "Ze wisten dus ook welke verhalen ze wilden vertellen. Daarbinnen kregen we een boel creatieve vrijheid."

Einde van een trilogie
Het creatieve team wist dat Kylo Ren en Rey cruciaal waren voor het einde van deze trilogie, "maar we hadden ook het gevoel dat we niet zo gemakkelijk een weg naar vergiffenis zouden vinden voor Kylo Ren, de zoon van Han e Leia. Tegelijk stelde J.J. [Abrams] al in The Force Awakens duidelijk vast dat er een strijd woedde in hem en dat hij gecorrumpeerd was door iets groters dan hijzelf en dat hij foute keuzes gemaakt had."

En dus moest er een manier gevonden worden om hem toch te vergeven. "Maar dat werd moeilijk door het eind van Episode VIII, toen Snoke ineens verdween. Daardoor was Kylo Ren ogenschijnlijk de grootste schurk van het sterrenstelsel." En dus werd er nagedacht over een groter kwaad. "De bron van al het kwaad in het sterrenstelsel is daarom een duistere geest die zijn tijd afwacht en op wraak zint. Deze entiteit kennen we als Palpatine, wiens lichaam stierf in Return of the Jedi, en nu geduldig afwacht."

NieuwsFilm

meest populair