Iron Man en Spider-Man bijna niet in 'Captain America: Civil War'

Kevin Feige legt nogmaals uit dat de film er weleens heel anders uit had kunnen zien.

Captain America: Civil War had er weleens heel anders uit kunnen zien. Kevin Feige moest namelijk op twee fronten stevig onderhandelen om zijn droomplannen te kunnen realiseren: enerzijds met Sony over de inclusie van Spider-Man, en anderzijds met Robert Downey Jr., wiens contract was afgelopen.

Bekijk de afbeelding
"Iedereen heeft de verhalen over of Spider-Man wel of niet in Civil War zou zitten gehoord. Dat hing af van of het ons lukte om een deal te sluiten met Sony of niet, zoals recentelijk weer gebeurd is", reageert Feige met een lach, refererend aan de recente ontwikkelingen rondom Spider-Man. In de zomer werd bekend dat Sony zijn deal met Marvel niet wilde verlengen, maar later wisten de twee studio's toch weer een overeenkomst te bereiken.

"Dat gebeurde de eerste keer toen we Civil War aan het schrijven en maken waren", vervolgt Feige. "Toen de makers bezig waren met het ontwikkelingen van film, rende ik steeds hun kantoor binnen met de boodschap dat we Spider-Man in het verhaal moesten verwerken, om daarna te roepen dat het toch niet zou lukken". Uiteindelijk lukte het Feige dus om een deal te sluiten met Sony.

Wel of geen Iron Man?
Feige moest echter ook flink onderhandelen met Robert Downey Jr., want het was allesbehalve zeker of de acteur zijn destijds afgelopen contract met Marvel wilde verlengen. "We hadden geen deal meer met Downey", vertelt Feige. "We hadden dus een fantastische versie voor ons met hem, maar we hielden ook rekening met het scenario waarin Captain America het tegen een ander held moest opnemen".

Volgens Feige is Marvel dan ook altijd voorbereid om een andere route op te gaan, mochten bepaalde onderhandelingen op niets uitlopen.

NieuwsFilm

meest populair