Digitale verjonging 'The Irishman' kon beter en goedkoper met deepfake-software?

Een interessante proef!

In The Irishman - het geprezen misdaadepos van topregisseur Martin Scorsese - zijn oude Hollywoodrotten als Robert De Niro en Al Pacino met de nodige digitale trucage heel wat jaartjes jonger gemaakt. Een dure, tijdrovende onderneming. Maar had Scorsese een veel goedkoper en beter resultaat kunnen boeken als hij deepfake-software had gebruikt?

YouTuber iFake besloot dat uit te zoeken. Hij maakt video's waarin hij met de gratis deepfake-software DeepFaceLab fragmenten uit bekende films en series bewerkt. Nu is dus ook The Irishman aan de beurt geweest. De maker van het filmpje is naar eigen zeggen zeven dagen bezig geweest met dit project.

Goedkoper, maar niet beter?
Het resultaat is toch wel verbluffend. Deepfake-software biedt duidelijk veel mogelijkheden. Toch merken kijkers op dat de versie van iFake misschien wel accurater is, maar niet mooier. Daartegenover staat wel dat Scorsese veel meer middelen had om zijn digitale kunstenaars aan de slag te laten gaan. Wie weet wat Hollywood kan met deepfake-software als het van de traditionele VFX-route besluit af te stappen.



NieuwsFilm

meest populair