'Joker' script geeft antwoord op de vraag: vermoordt hij nu wel of niet ... ?

'Joker' script geeft antwoord op de vraag: vermoordt hij nu wel of niet ... ?

Eindelijk een duidelijk antwoord!

Joker met Joaquin Phoenix is een van de beste films van het jaar. Niet zo heel gek dus dat er nog veel over gesproken wordt. Een van de grootste vragen van de film is of Arthur Fleck/Joker zijn 'vriendin' Sophie vermoordt, wanneer hij haar in haar appartement bezoekt. We hebben nu, dankzij een deleted scene, het antwoord op deze vraag. Attentie: SPOILERS VOLGEN.

De regisseur van de film, Todd Phillips, liet al eerder weten dat Sophie, gespeeld door Zazie Beeth, niet vermoord wordt. In de film is het echter onduidelijk. Gedurende de film lijkt het alsof Fleck een relatie heeft met Sophie, maar later komt hij (en de kijker) erachter dat hij het zich allemaal inbeeldde. Wanneer hij bij haar inbreekt schrikt zij zich rot en smeekt ze hem haar en haar dochtertje met rust te laten en te vertrekken. Hier stopt de scene echter. We zien Fleck een paar seconden later in de gang lopen, waardoor de nodige bioscoopgangers zich afvragen of hij haar vermoord heeft. Maar nu weten we het zeker: hij vermoordt haar niet!

Bewijs
De website Deadline postte namelijk het script van de film, waar ook een deleted scene in voorkomt. Hierin zit Sophie de 'Live with Murray Franklin' show te kijken, wanneer Joker Franklin door het hoofd schiet. Sophie schreeuwt, waardoor haar dochtertje GiGi wakker wordt en begint te huilen wanneer ze ziet wat zich er op de tv afspeelt.

Waarom een verwijderde scène?
Het is niet zo heel gek dat regisseur Phillips die scène eruit heeft gelaten. Gedurende de film vragen we ons vaak af wat wel en niet echt is. Zo weet je niet honderd procent zeker of Arthur's moeder, Penny, echt een relatie heeft gehad met Thomas Wayne en of Fleck de echte Joker is of alleen als een inspiratie dient voor de werkelijke 'Clown Prince of Crime'. Hiermee plaatst Phillips ons in dezelfde schoenen als Fleck, aangezien we de hele tijd twijfelen.

NieuwsFilm

meest populair