Welke [...] hoor je tijdens de toespraak die 'Star Wars: The Rise of Skywalker' redde?

Welke [...] hoor je tijdens de toespraak die 'Star Wars: The Rise of Skywalker' redde?

Er toen was er licht in de duisternis.

Aan het einde van Star Wars: The Rise of Skywalker wordt er uiteraard een punt gezet achter de Skywalker Saga en daarin hebben Rey en nog veel meer andere personages belangrijke rollen. Gedurende de laatste sterrenoorlog gebeurt er ook iets onverwachts!


Let op: SPOILERS


In de laatste minuten van The Rise of Skywalker lijkt het erop dat Ian McDiarmids Palpatine gaat winnen, maar dan opeens ziet Rey (Daisy Ridley) het licht en hoor je verschillende Jedi tot haar spreken. Dit zijn naar verluidt Obi-Wan Kenobi, Yoda, Luke Skywalker, Anakin Skywalker, Qui-Gon Jinn, Mace Windu, Ahsoka Tano, Kanan Jarrus, Aayla Secura, Luminara Unduli en Adi Gallia. Check hieronder wat ze exact zeggen:



Aan het einde van de film zie je kort de Force-geesten van Leia (Carrie Fisher) en Luke Skywalker (Mark Hamill), een moment waarop het mogelijk logisch zou zijn dat er meer Jedi te zien zouden zijn. Schrijver Chris Terrio over het shot in de woestijn:


"Je ziet alleen de tweeling op dat moment. We vinden dat het Leia meer centraal zou zetten waardoor je echt haar kracht voelt als ze voor het eerst in het Jedi-hiernamaals is. In basis is het geen gek idee als alle Jedi bij hen zouden staan, maar het was misschien een beetje een visuele schok om al deze nieuwe personages op Tatooine te zien die geen deel uitmaakten van het verhaal van Leia, Luke en Rey."


NieuwsFilm

meest populair