Algemeen

Er bleef niets over van oorspronkelijke scenario 'Star Wars: The Rise Of Skywalker'

Gek genoeg kregen de oorspronkelijke scenaristen toch credits hiervoor bij de aftiteling.

door Steven van der Vegt om 09:12 in Algemeen
De terugkeer van Star Wars op het witte doek mag een gekkenhuis genoemd worden. Er gebeurde nog al veel bij de productie van het merendeel van de films, met name enkele regisseurs die ontslagen werden. Dit maakt de credits van de films er ook niet eenduidiger op.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Colin Trevorrow (Jurassic World) het afsluitende deel van de nieuwe trilogie zou regisseren. Hij schreef hiervoor destijds zelfs een scenario, in samenwerking met Derek Connolly. Uiteindelijk werd Trevorrow ontslagen en vervangen door J.J. Abrams, die op zijn beurt met Chris Terrio aan het scenario werkte.

Credits
Op de credits van The Rise Of Skywalker vinden we echter alsnog de namen van de eerste twee scenaristen terug. Dit doet vermoeden dat delen van hun verhaal gebruikt zijn, maar volgens de uiteindelijke scenarist Terrio is hier niets van waar. "Zowel J.J. als ik voelden ons er niet prettig bij om de beginnen met een verhaal dat ons meteen een bepaalde richting in zou sturen. We lieten het eerdere script dus links liggen. Misschien zaten er alsnog gelijkenissen in, maar de W.G.A. (Writers Guild of America) maakt hier de beslissingen over", besluit Terrio.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Er was blijkbaar paniek in de tent...

GreenHornet

Avatar

Blijkbaar had TLJ toch invloed gehad op het maken van TROS.

Decepticon

Avatar

Blijkbaar leest de WGA alle scripts van alle films? Alles van de eerste draft tot de laatste? Jezus wat zullen zij een uren draaien zeg. Kan me niet echt voorstellen dat dat zo is.

Parisan

Avatar

Lijkt me logisch. De hele opzet met Leia moest anders, dan kun je maar beter opnieuw beginnen en je niet laten gijzelen door een eerder script dat je toch niet kunt uitvoeren.

centr1no

Avatar

^
Dat is ook niet zo. Alleen in gevallen waar discussie of plagiaat kan voor komen zal er (meestal) op verzoek iets gedaan worden.
Er is overigens net zoals voor muziek ook software voor boeken en scripts e.d. om plagiaat op te sporen maar die methode wordt beperkt door de grootte van de bibliotheek waarmee je kunt vergelijken.

NieuwsFilm

meest populair