Er bleef niets over van oorspronkelijke scenario 'Star Wars: The Rise Of Skywalker'

Er bleef niets over van oorspronkelijke scenario 'Star Wars: The Rise Of Skywalker'

Gek genoeg kregen de oorspronkelijke scenaristen toch credits hiervoor bij de aftiteling.

De terugkeer van Star Wars op het witte doek mag een gekkenhuis genoemd worden. Er gebeurde nog al veel bij de productie van het merendeel van de films, met name enkele regisseurs die ontslagen werden. Dit maakt de credits van de films er ook niet eenduidiger op.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Colin Trevorrow (Jurassic World) het afsluitende deel van de nieuwe trilogie zou regisseren. Hij schreef hiervoor destijds zelfs een scenario, in samenwerking met Derek Connolly. Uiteindelijk werd Trevorrow ontslagen en vervangen door J.J. Abrams, die op zijn beurt met Chris Terrio aan het scenario werkte.

Credits
Op de credits van The Rise Of Skywalker vinden we echter alsnog de namen van de eerste twee scenaristen terug. Dit doet vermoeden dat delen van hun verhaal gebruikt zijn, maar volgens de uiteindelijke scenarist Terrio is hier niets van waar. "Zowel J.J. als ik voelden ons er niet prettig bij om de beginnen met een verhaal dat ons meteen een bepaalde richting in zou sturen. We lieten het eerdere script dus links liggen. Misschien zaten er alsnog gelijkenissen in, maar de W.G.A. (Writers Guild of America) maakt hier de beslissingen over", besluit Terrio.

NieuwsFilm

meest populair