Martin Scorsese wilde na 'The Aviator' stoppen met films maken

Hij werd teveel aan banden gelegd.

Martin Scorsese heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Recentelijk wist hij weer hoge ogen te gooien met zijn nieuwste film, The Irishman. Toch had het niet veel gescheeld of de regisseur had deze film en heel wat anderen niet gemaakt. Na The Aviator dacht hij er namelijk aan op te houden.

De met een Oscar bekroonde regisseur was het beu om altijd te moeten kibbelen met studiobonzen, die zijn films wilden inkorten: ''In de laatste twee weken dat we The Aviator aan het monteren waren, zei ik dat ik ermee zou stoppen als dit nu de manier van werken was. Het voelt aan alsof je in een bunker zit en in alle richtingen aan het schieten bent. Ik begon me te beseffen dat ik niet langer dezelfde taal sprak en dat ik onder deze condities geen films meer kon, en wilde maken''.

Meer vrijheid
Als de regisseur na The Aviator was gestopt, hadden we bijvoorbeeld nooit The Departed, Shutter Island en The Wolf of Wall Street gezien. Uiteindelijk ging Scorsese toch door met films maken, maar paste hij wel zijn manier van werken aan. Zo ging Scorsese in zee met onafhankelijke geldschieters en maakte hij The Irishman voor Netflix. De streaminggigant gaf de regisseur meer dan genoeg vrijheid om zijn eigen ding te doen. Voor zijn volgende film, Killers of the Flower Moon, slaat hij echter opnieuw de handen in elkaar met een grote studio, namelijk Paramount.

NieuwsFilm

meest populair