Gerucht: J.J. Abrams absoluut niet blij met 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Gerucht: J.J. Abrams absoluut niet blij met 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Er zou veel geode zijn geweest achter de schermen.

Een opvallend gerucht rond Star Wars: The Rise of Skywalker. Naar verluidt is regisseur J.J. Abrams helemaal niet blij met de film en komt dat door de grote bemoeienis van Disney met het eindproduct. Sterker nog: Abrams zou de hele productie een continue strijd geleverd moeten hebben.

Het verhaal komt voort uit een bericht op Reddit, waar iemand claimt meegewerkt te hebben aan de productie. Dat is geenszins bevestigd, dus dit is niet meer dan een gerucht. Toch is het interessant om te lezen, vooral in de context van de ontvangst van de film. Velen vonden TROS namelijk tegenvallen.

Wat was er aan de hand?
De lekker werkt voor Disney en werkte ook mee aan de film. Deze persoon stelt dat het idee is om gerechtigheid te halen voor Abrams, die zijn best had gedaan maar continu is tegengewerkt. Disney zou mee hebben geboden op Bad Robot (het productiehuis van Abrams). Het wilde er niet per se mee samenwerken, maar wilde vooral zorgen dat Warner Bros. (de grootste concurrent van Disney) niet met Abrams kon samenwerken.

Warner wilde Abrams hebben voor wat DC-projecten. Het MCU is voor Disney de Star Wars van deze generatie. De grootste bedreiging? Een goed functionerend DC. En dus wilde Disney niet dat Abrams een succesvolle DC-film zou gaan maken die het publiek aan zou trekken. En dus zou Disney gewild hebben dat Abrams er niet goed op komt te staan.

Niet de echte TROS
Het verhaal gaat dat Abrams aan een heel andere versie van TROS werkte en dat Disney uiteindelijk de boel verpest zou hebben. Abrams zou meer creatieve controle krijgen over deze film dan de eerste die hij maakte. Maar al snel bleek dat niet uit te komen. Disney bemoeide zich met alle scènes en weigerde bepaalde scènes zelfs op te laten nemen.

Volgens de lekker had Abrams uiteindelijk in december een versie af die 2 uur en 37 minuten duurde. Daarin zat ook duidelijk het verhaal waarin Finn een geheim aan Rey verklapt. En meer details. Maar Disney gaf uiteindelijk een film vrij die 2 uur en 22 minuten duurde, iets waar Abrams niet van af wist tot de film in de bioscopen draaide.

Voor alle details kan je hier de post op Reddit lezen. Uiteraard met een grote korrel zout.

NieuwsFilm

meest populair