Algemeen

Oud Disney-baas noemt 'Star Wars' emotieloos

En kijkt liever naar The Mandalorian.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De hele wereld valt de laatste weken over Star Wars: The Rise of Skywalker, in positieve en negatieve zin. Nu is het Oud Disney-baas Michael Eisner die zijn mening geeft over de afrondende film in de Skywalker Saga.

In een berichtje op Twitter zegt de voormalige CEO van The Walt Disney Company van 1984 tot 2006 dat hij J.J. Abrams' The Rise of Skywalker acceptabel vindt, maar dat deze toch iets emotieloos is. Hij heeft betere woorden voor de Disney+ serie The Mandalorian van Jon Favreau. Hij geeft Bob Iger, de huidige topman alle credits, door hem een vooruitziende blik toe te dichten.


Verdere verklaring
Ook schreef hij dat Daisy Ridley's Rey gedurende de hele film met "één uitdrukking" had, zowel als ze ontzag toonde, of angst. "Dat bedoelde ik met dat de emotie enigszins ontbrak in de film," aldus Eisner. Kun jij je vinden in de kritiek?

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Daisy kan niet acteren, duh. Die hoort bij de lidl als kassameisje te werken.

En dan wel The Mandalorian complimenten geven. Hahaha Die serie staat bekend als een teleurstelling. Gelukkig krikken die hard star wars fans en kids(kinderhanden zijn snel gevuld) hier en daar de cijfers wat omhoog door te overraten.

Moet toegeven dat The Mandalorian wel slim gemaakt is. Geen vervelende zit. Simpel te volgen(een verhaal ontbreekt, gtst heeft zelfs betere verhaallijnen, meer uitgediepte karakters en cliffhangers met meer spanning) , ziet er gelikt uit en aangezien lieve kattenfilmpjes op youtube populair zijn gebruiken ze daar een eigen versie van met een baby Yoda. Schattig die ogen. Ahhhh. Gooi er nog wat nostalgie en fanservice bij en de mensen vreten het als zoete koek.
Alsof je kinderen snoep verkoopt met mooie verpakkingen terwijl je in elk ander vak hetzelfde vreten vindt, vaak beter. Maar ja, een kinderhand is snel gevuld, een serie die goed past op Disney +

Coola

Avatar

Kan ik mij wel iets bij voorstellen ja.The Mandalorian daarentegen staat bij mij op plek nummer 1. Wat een geweldige serie is dat zeg.

Mothercopper

Avatar

Hij heeft volkomen gelijk. En dan te bedenken dat je gasten hebt die 3x naar deze laatste sw zijn gegaan. Dan zit er wat los in je bovenkamer. De Mandalorian is oké.

Moviewheels

Avatar

Met Feige aan het roer bij Star Wars gaat het voorlopig ook niet beter worden. Met een Marvel bril op naar Star Wars kijken is funest voor de toekomst van Star Wars. Zet Favreau daar aub neer. Gelukkig voor Disney is de investering al lang terug verdient maar qua creativiteit verdient het zeker niet de schoonheidsprijs. Daar zal nog echt aan gewerkt moeten worden

Guyon2002

Avatar

@Moviewheels, Feige gaat één film produceren. Hij krijt niet de leiding over Star Wars

Rafael11

Avatar

^Idd. Feige heeft z'n handen wel vol met al de Marvelshows en films de komende tijd denk ik zo.

AdriaanQ

Avatar

@frietgezicht ikweenie met wat voor bril jij de media leest maar een groot gedeelte is gewoon zeer positief over the mandalorian.

Die laatste opmerking over Daisy is ook weer complete BS.

Eddie Singer

Avatar

Emotieloos? Bij mij sprongen de tranen in m'n ogen...zo slecht was het...alsof mijn beeldscherm van uien gemaakt was.

RoberPaulsen

Avatar

Ik vond de Rise of Skywalker een geweldige film. De dag ervoor ook TLJ gezien en geconstateerd dat die zo slecht niet is als vele willen doen geloven. Er zijn vooral veel mensen die lekker lopen te azijnpissen puur om het zeiken en irriteren, nogal triest gedrag. TLJ was zeker niet top en had beter gehoopt maar overdrijven is ook een vak.
En deze man, tja. Ik verwacht niet zo snel een positieve reactie van iemand over zijn vorige werkgever, hij had beter zijn mond kunnen houden want erg geloofwaardig is hij niet.

The Mandalorian vond ik persoonlijk wat tegenvallen, allemaal veel te tam alsof ik naar de EO zat te kijken

Frietgezicht

Avatar

@ Adriaan, ja ik snap best dat de BreakOut, Hitkrant, Veronica Gids etc een positieve review geven maar de recensenten die er wat dieper op ingaan geven toch aan dat het niet heel memorabel, vernieuwend en diepgaand is. Desondanks kunnen ze deze serie een voldoende geven omdat het ook niet ‘slecht’ is.

Ik zou ook wel een voldoende geven(6 ofzo) en die goede bril van mij mag je lenen want ik zei net al slim gemaakt. Geen risico’s, simpel te volgen en alles netjes ingekleurd. Dus dat jij en anderen vast ook de serie ‘verdedigen’ verbaasd mij niks.
Sommigen voelen zich blijkbaar zelfs aangevallen als kritiek uit. Maar ook accepteren dat sommigen wel houden van een serie met goede dialogen, ontwikkelde karakters, mooie verhaallijnen en waarbij je ook nog een beetje moet nadenken, waar je nog over nadenkt als het voorbij is omdat het je geraakt heeft door memorabele en emotionele momenten.

Deze serie is alsof je wat kids op een kinderverjaardag wat te eten moet geven. Gooi wat patat op tafel, frikandelletje en eventueel een pannenkoekje en ze zijn wel tevreden.
Dat hebben ze dus goed aangepakt.
Eet smakelijk en als seizoen 2 uitkomt eet ik ook wel weer een hapje mee.

SteefL

Avatar

Ik ben zo'n gast die vandaag voor de derde keer ging. Tweede en derde keer kijken deden me goed. Echt van genoten. Niks mis ook met Daisy Ridley hoor, acteert prima, leuk meisje. Ik hoef ook geen supernivo voor zo'n grote popcornfilm. Star Wars is waar mijn filmkijkhobby in de jaren tachtig begon, dus het blijft dicht bij het hart. En deze trilogie deed mij Episodes 1 2 3 gelukkig vergeten. Die films waren t voor mij als ouwe bok van 47 niet.

KeesjeNL

Avatar

@ SteefL:

Hoe durf je positief te zijn over deze film nadat verschillende personen je hier hebben geschreven dat je het recht niet hebt om deze laatste trilogie goed te vinden. Waar is de brandstapel of de galg? Dood aan andersdenkenden!

Goku32

Avatar

Frietgezicht dat de mandelorian een teleurstelling is. Want de serie is geweldig. En 120x beter dan de film, net als rogue one is ook veel beter als de laatste star wars film. Ik vind dat deze film veel te snel voorbij ging er waren totaal geen rust momenten in deze film

Frietgezicht

Avatar

@ Goku, sorry maat, wist niet dat je boos werd. Excuses voor wat ik zei en ik zal het dan nog eens checken ja. Ik neem mijn uitspraken terug.

drsentertainment

Avatar

Mee eens met RoberPaulsen.

Ja, gisteren ook voor de derde keer gekeken (en een vierde keer over een week). Weer met brok in keel.
Die negatieve argumenten zijn nog geen feiten. Dus slecht vinden, maakt nog geen slechte film.
En dus andersom ook. Ik VIND The Rise of Skywalker nog steeds de beste van alle 9. En Daisy? Tja. Ik VIND haar zeer charismatisch. En ik VIND JJ Abrahams heel moedig en mijn grote voorbeeld....

kidcassidy

Avatar

The Mandalorian begon matig vond ik, maar heb er uiteindelijk gigantisch van genoten. De Star Wars films (buiten de originele trilogie) komen niet in de buurt van deze serie. Heerlijk dat het verhaal rustig begint en langzaam meer vorm krijgt.

Tegenwoordig wordt alles voorgekauwd, zoals bij die troep van Marvel. Nadenken mag een kijker niet meer doen. Ben dan ook blij dat sommige series en films nog ergens de tijd voor nemen en the Mandalorian doet dat goed.

Sand

Avatar

Ben het eens met Frietgezicht wat The Mandalorian betreft.. Het kijkt leuk weg maar het is echt niet meer dan dat. Snap niet waarom mensen dit echt zo mega geweldig vinden. Eerste 3 afleveringen waren goed , daarna was er eigenlijk geen verhaal meer en werd elke aflevering een verhaaltje op zich zoals Stargate, Xena, Hercules enzo.. Niet slecht maar ook helemaal niet geweldig.
Genoeg miniseries die in 8 afleveringen wel 1 groot verhaal volgen en daar naar toe werken

Goku32

Avatar

Hahahahaha Frietgezicht ik ben nooit boos maat, iedereen heeft een eigen mening toch, en dat mag je naar buiten brengen. Boos ben ik nooit. Alleen op de regisseur die dragonball evolution heeft gemaakt.

Frietgezicht

Avatar

@ Goku, je hebt je originele bericht aangepast en vriendelijker gemaakt zie ik Smiley face
Ik schrok al een beetje want dacht dat wij vrienden waren.

jordicraft

Avatar

Kunnen mensen gewoon 1 keer iets zien wat zij leuk vinden jezus christus, echt waar Mothercopper stfu

Frietgezicht

Avatar

@ Jordi, hebben ze in Broek op Langedijk een bios dan? Smiley face

NieuwsFilm