Waarom niet alle vragen over de terugkeer van Palpatine in 'The Rise of Skywalker' beantwoord worden

Filmmonteur Maryann Brandon laat zich erover uit.

ATTENTIE: SPOILERS AANWEZIG!

De laatste Star Wars film, The Rise of Skywalker, draait nu al een tijdje in de bioscoop. Hierin keerde ook op verrassende wijze een oude bekende terug, namelijk niemand minder dan Emperor Palpatine, dat terwijl hij het loodje legde in Return of the Jedi. Hoe hij precies is herrezen wordt evenwel nooit echt uitgelegd. Volgens filmmonteur Maryann Brandon was dat niet altijd het geval.

Zo zei Brandon: ''Het was moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen wat we wel en niet wilden onthullen. Als gevolg hiervan zijn sommige scènes ingrijpend veranderd. Uiteindelijk hebben we dus veel minder later zien dan we aanvankelijk van plan waren, waaronder ook Palpatine's herrijzenis. De film zit echter al zo vol met informatie en personages waar de kijkers zich op moeten concentreren dat we hem niet nog eens wilde volproppen met dingen die ze niet persé hoeven te weten''.

Toch nog vragen
Uit The Rise of Skywalker blijkt dat Palpatine de grootvader is van Rey, maar over haar grootmoeder wordt niet gesproken. Hier ging Brandon niet echt op in: ''Achter elke keizer staat zeker een grotere en gemenere keizerin?'' Zouden jullie graag weten hoe Palpatine terug heeft kunnen keren en wie nu eigenlijk de grootmoeder van Rey is?



NieuwsFilm

meest populair