Algemeen

Waarom niet alle vragen over de terugkeer van Palpatine in 'The Rise of Skywalker' beantwoord worden

Filmmonteur Maryann Brandon laat zich erover uit.

door Wouter Drummen om 14:54 in Algemeen
ATTENTIE: SPOILERS AANWEZIG!

De laatste Star Wars film, The Rise of Skywalker, draait nu al een tijdje in de bioscoop. Hierin keerde ook op verrassende wijze een oude bekende terug, namelijk niemand minder dan Emperor Palpatine, dat terwijl hij het loodje legde in Return of the Jedi. Hoe hij precies is herrezen wordt evenwel nooit echt uitgelegd. Volgens filmmonteur Maryann Brandon was dat niet altijd het geval.

Zo zei Brandon: ''Het was moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen wat we wel en niet wilden onthullen. Als gevolg hiervan zijn sommige scènes ingrijpend veranderd. Uiteindelijk hebben we dus veel minder later zien dan we aanvankelijk van plan waren, waaronder ook Palpatine's herrijzenis. De film zit echter al zo vol met informatie en personages waar de kijkers zich op moeten concentreren dat we hem niet nog eens wilde volproppen met dingen die ze niet persé hoeven te weten''.

Toch nog vragen
Uit The Rise of Skywalker blijkt dat Palpatine de grootvader is van Rey, maar over haar grootmoeder wordt niet gesproken. Hier ging Brandon niet echt op in: ''Achter elke keizer staat zeker een grotere en gemenere keizerin?'' Zouden jullie graag weten hoe Palpatine terug heeft kunnen keren en wie nu eigenlijk de grootmoeder van Rey is?

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Het beste is de 3 Disney Star Wars totaal te negeren.

Master Of Films

Avatar

Achter elke keizer staat zeker een grotere en gemenere keizerin?
Dan hadden beter voor haar kunnen kiezen. Want met de terugkeer van Palpatine is RotJ canon hiermee compleet vern**kt. De verlossing van Darth Vader heeft totaal geen (emotionele) waarde meer. Het was allemaal voor niks geweest voor de Star Wars Saga dat Lucas had opgebouwd door het verhaal van Anakin Skywalker te vertellen!

Zowel J.J. Abrams als Terio wisten niks anders te verzinnen dan de luie vorm van nostalgie te gebruiken, met schijt aan de Star Wars canon. Maar ach Rey Palpatine wordt op het einde Rey Skywalker, want die idoten van Lucasfilm denken zeker dat een achternaam gerelateerd is aan Jedi.

GreenHornet

Avatar

Hadden ze maar naar Lucas geluisterd

Hiss

Avatar

Het wordt nog grappiger als je je realiseert dat de tijdslijn compleet niet meer klopt. Laten we er voor het gemak van uitgaan dat Rey ongeveer even oud is als Kylo. Kylo is geboren na Return of the Jedi, dus na Palpatine's "dood". Rey is als kleuter op Jakku verstopt door haar ouders voor de "dode" Palpatine. Wie dit goed onderbouwd kan verklaren vind ik heel slim.

Timothy

Avatar

Ik - en velen met mij - waren juist razend benieuwd hoe Palpatine kon terugkeren. En stonden daar voor open. Toen het terloops in de crawl gegooid werd, was de toon gezet. Inderdaad lazy writing.

Frietgezicht

Avatar

@ Mof, + 1 en de rest van de mensen boven mij eigenlijk ook een +je! Alleen maar terechte kritiek.

Paulusie

Avatar

Ja idd, negeren is beter

ShaoKahn

Avatar

Gewoon de sequel trilogy negeren en doen alsof die canon niet bestaat. De beste oplossing vwb SW

Goku32

Avatar

Dat met de grootvader is ook volgends mij op het laats toegevoegd, want dat is echt een onzin je hoord daar helemaal niks over in alles voorgaande delen

Colruiter

Avatar

Hoe meer je stilstaat bij de film, hoe slechter de film wordt, en vooral hoe waardelozer de film wordt als Star Wars. Het is raar dat we Mark Hamil nog niet gehoord hebben over deze film, of is het uit respect voor Abrams?

Civilian Supreme

Avatar

^ waarschijnlijk wachten ze even zodat de box office er niet onder lijd.
Komt nog wel.

Nu hebben ze de nostalgie voornamelijk misbruikt terwijl ze dat echt wel een stuk beter hadden kunnen toepassen.
Vooral Han Solo en Luke hadden echt nog wel een mooi verhaal kunnen krijgen, die zijn gewoon afgeserveerd. Had ze dan helemaal niet mee laten doen.

Sowieso moeten ze eens snappen dat ze geen dingen moeten doen die de 'oude' films schade toe brengen. Hier doen ze dat voornamelijk met het terugbrengen van Palpatine en bij bijvoorbeeld Terminator Dark Fate ook al met John Connor.

centr1no

Avatar

Hiss "Het wordt nog grappiger als je je realiseert dat de tijdslijn compleet niet meer klopt. Laten we er voor het gemak van uitgaan dat Rey ongeveer even oud is als Kylo. Kylo is geboren na Return of the Jedi, dus na Palpatine's "dood". Rey is als kleuter op Jakku verstopt door haar ouders voor de "dode" Palpatine. Wie dit goed onderbouwd kan verklaren vind ik heel slim."
Er zijn in deze films heel veel wazige dingen maar dit is wel heel eenvoudig.
Een force-sensitive (zeker in de bloedlijn van Palpatine/Skywalker) is voor de First Order altijd interessant als bondgenoot/toekomstig Sith lord of als ze ze los rond laten lopen als potentiële vijand/Jedi.
Zelfs al zou echt niemand weten dat Palpatine nog leeft (ondanks de spionnen en overlopende stormtroopers) zou een Snoke of wie dan ook behoorlijk dom zijn niet het nageslacht van Palpatine in de gaten te houden.
Het gapende gat van 30 jaar tussen episodes 6 en 7 had makkelijk (gedeeltelijk) gedicht kunnen worden als TLJ een wat intelligentere film was geweest. Helaas was het nodig alles wat er miste in TROS te proppen om er nog een fatsoenlijk eind aan te breien.

Hiss

Avatar

@centr1no Dan gaan we er maar vanuit dat Snoke, gestuurd door Palpatine, Rey aan het zoeken was toen ze als kleuter op Jakku is achter gelaten. De eerste in de bloedlijn van Palpatine; Rey's vader is samen met haar moeder vermoord omdat ze niet wilden zeggen waar ze haar hadden verstopt. Echt een enorm slimme move. De force zal wel een generatie hebben overgeslagen gokken we dan maar. Moet ik nog verder gaan?

Rich Art

Avatar

Ik vraag me vooral af wie dan de zoon of dochter van Palpatine is..

NieuwsFilm

meest populair