Jimmy Hoffa's familie haalt hard uit naar onechte 'The Irishman'

Jimmy Hoffa's familie haalt hard uit naar onechte 'The Irishman'

De pleegzoon van Hoffa en diens stiefzoon vinden de film maar niks.

Martin Scorsese's The Irishman mag dan wel erg goed onthaald zijn, toch vinden familieleden van Jimmy Hoffa de film heel wat minder. Zo heeft de stiefzoon van Jimmy Hoffa's pleegzoon, Jack Goldsmith, in een opiniestuk voor de New York Times felle kritiek op Scorsese en zijn film geuit.

De film schildert namelijk Chuckie O'Brien (gespeeld door Jesse Plemons) af als een medeplichtige aan de moord op zijn eigen vader Hoffa (Al Pacino). Goldsmith zei in zijn stuk: ''Dit is niet anders dan pure fictie. The Irishman is één van de beste fake films die ik ooit heb gezien''. Goldsmith heeft ook een boek geschreven over 'grootvader' Hoffa, waarin hij beweert dat foutieve informatie omtrent O'Brien zijn stiefvader het leven zuur maakte.

De reactie van O'Brien
O'Brien vond de film ook maar niks. Hij ergerde zich vooral aan het feit dat zijn rol, namelijk die van bodyguard en vertrouwenspersoon van Hoffa, in de film nadrukkelijk overgenomen werd door Sheeran (Robert de Niro). Zo had O'Brien, na het zien van de film, tegen Goldsmith gezegd: ''Ik wil die Scorsese graag te pakken krijgen en hem wurgen als een kip. En dan, als ik met hem klaar ben, dat stuk onbenul dat de Ier speelde onder handen nemen''. Volgens Goldsmith zijn dit echter maar loze bedreigingen die zijn stiefvader als gevolg van zijn fragiele gezondheid uitkraamt en die hij dus nooit hard kan maken.

NieuwsFilm

meest populair