Algemeen

Gerucht: Nieuwe 'Star Wars' films vinden plaats ten tijde van de High Republic

Gekoppeld aan Project Luminous?

door Niels van Arkel om 16:39 in Algemeen
Na het beëindigen van de Skywalker Saga met The Rise of Skywalker wordt er veel gesproken over het vervolg. De nieuwe trilogie zal uitkomen in 2022, 2024 en 2026. Er lijkt nu iets meer bekend over de tijdlijn van die films.De nieuwe films zouden namelijk plaats gaan vinden in een tijd die in de canon The High Republic wordt genoemd. Dit is zo'n 400 jaar vóór de eerste gebeurtenissen in The Phantom Menace.

Niet alleen een trilogie
Deze tijdsperiode lijkt dus niet alleen geschikt te zien voor een film of een trilogie, maar is breed genoeg om een nieuwe saga te creëren. Helaas is dit alles nog lang niet bevestigd.

Darth Bane
Voor de kenners van de canon: De tijd van de High Republic zou plaats hebben gevonden net nadat Darth Bane (Dark Lord of the Sith) de zogenoemde 'Sith Rule of Two' (te zien bij Rey en Ben Solo) heeft ontdekt.
De meeste van de welbekende Jedi en Sith leefde in de tijd van de High Republic nog niet. Alleen Yoda zou al een Jedi zijn geweest. Dit geeft dus voldoende mogelijkheden om nieuwe karakters te ontwikkelen die de "kritische fans" nog niet kennen.

De nieuwe Star Wars trilogie is in 2022, 2024 en 2026 in de bioscopen te zien.

42 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nebur642

Avatar

Ze moesten eigenlijk de old republic maken dat 4000bby afspeelt

Fred jr

Avatar

2022 is veel te vroeg. Ze hebben teveel verziekt met de laatste trilogy. Jammer dat geld de drijfveer is... Ik zit er niet op te wachten en zal niet de enigste zijn.

Gigan72

AvatarIn ep 1 zegt men dat er al 1000 jaar geen sith lords zijn gezien ... dus hoe kan het dat dit dan 400 jaar voor ep 1 afspeelt .
En volgens mij leefde Darth Bane tijdens the old republic ...

Tja Disney he die zijn nog niet klaar met de verkrachting van Star Wars.

Hendrik de Kijzer

Avatar

Wat is het verschil tussen de Old en High Republic? De Old is zeker ouder ;)

Ik weet helaas niet genoeg over Star Wars om te weten wat ik kan verwachten.
Zitten Darth Malgus, Darth Revan en Darth Nihilus ook in deze tijdsperiode?
Ik heb het proberen te ontdekken en ik kom alleen maar meer Siths tegen zoals Darth Sion, Darth Talon en Darth Frietgezicht.

Zou iemand mij dit allemaal uit kunnen leggen?
Alvast bedankt.

Master Of Films

Avatar

Gigan72 "Tja Disney he die zijn nog niet klaar met de verkrachting van Star Wars."
Omdat Disney schijt heeft aan Star Wars canon met name de Lucas films. Continuïteit is een moeilijk begrip geworden.

Malloy de Beer

Avatar

En weer moeten mensen lopen azijn zeiken over de kleinste dingen.
Er staat duidelijk bij dat er niks bevestigd is....
En 2022 te vroeg? Verkrachting? Echt zet je toch eens over die wond heen zeg.
Het draait niet alleen maar om jullie, er zijn genoeg mensen die wel genoten hebben van de nieuwe films.

Richard1983

Avatar

Volgens mij was de tijd van Bane is meer dan 1000 jaar voor episode 1 tijdens the old Republic, misschien een typefout van de schrijver Niels van Arkel.

filmhero

Avatar

"The report mentions that this would be a time after Darth Bane established the Sith's Rule of Two, and when the Jedi are incredibly active" via Screenrant.

filmhero

Avatar

Er is nog heel weinig bekend over dit tijdvak. Er wordt over gesproken in het boek Dooku: Jedi Lost. Er werd daarin gesproken over ene Teradine, een padawan. Het zou tussen de Old Republic en de Galactic Republic in zitten.

Chris23

Avatar

Obi-Wan Kenobi:
For over a thousand generations, the Jedi Knights were the guardians of peace and justice in the Old Republic. Before the dark times ... before the Empire.

Disney:
I altered the canon ... prey i don`t alter it any further.

Chris23:
Onze vader, die in de hemelen zijt. uw naam worde geheiligd. uw koninkrijk kome. uw wil geschiede, gelijk in den hemel, alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onzen schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de canonwijzigingen die Disney uit zijn reet tovert. Want uw is het koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen.


Dat gezegd hebbende; op zich niks mis met een High Republic. Smiley face

Artificialis

Avatar

Tussen de periode van The Old Republic en de Republic zoals we die in de prequels zien zijn geen Sith op de voorgrond aanwezig. ''The Sith have been extinct for a millennium'' zegt Ki-Adi-Mundi in The Phantom Menace.

Gaan de nieuwe Star Wars films daar netjes rekening mee houden of de hele continuïteit nog een keer overhoop halen door opeens weer allerlei Sith op te laten draven?

Darthmar

Avatar

Disney: Canon? Wat is canon?

Fred jr

Avatar

@ Malloy de beer.
Het gerucht gaat over het verhaal. Datums staan vast voor nieuwe films. Money business... De laatste trilogy deed de originele alleen maar oneer aan en dat heeft niks met azijnpissen te maken...

Frietgezicht

Avatar

Malloy bedoeld dat er op alles commentaar is. Waarom is 2022 bijv te vroeg? Of films goed zijn ligt aan een script, een regisseur enz.
Van Game of Thrones, Gomorra, Breaking Bad en tig andere series poepen ze elk jaar een fantastisch seizoen uit van +- 10 uur. Dan kunnen ze toch over 2 jaar wel een filmpje klaar hebben van 2 uur die het aanzien waard is?

SteefL

Avatar

Toch weer n trilogie nu, ik zal wel een bericht gemist hebben. Ik begreep een paar weken geleden dat er in 2022 een losse film komt en dat er verder geen enkel plan bekend is voor de bioscoop??

Malloy de Beer

Avatar

@Frietgezicht
Dat is precies wat ik bedoel. Thnx.

Fred jr

Avatar

Het hangt inderdaad af van script, regisseur, visie ed... maar tussen een film van 2u en een serie van 10u kun je niet gaan vergelijken. Bij deze laatste trilogy zijn ze de mist ingegaan en dat is mijn mening bij deze. Dus zo eenvoudig is het toch niet om een goeie film in korte tijd te leveren...

Funsickus

Avatar

Ik kan niet wachten. Als het net zo goed word als de laatste film dan komt het zeker goed

3man

Avatar

Misschien een idee dat er minimaal een iemand bij Disney even het hele verhaal achter starwars doorneemt voor ze gaan lopen kloten... ze zouden zich meer moeten laten informeren door de diehard fans... die al de strips en andere verhalen hebben gelezen. Tik starwars in op YouTube en je hebt alles wat je moet weten over de geschiedenis van de jedi en sith....

Frietgezicht

Avatar

@ Fred, even erbuiten gelaten of deze trilogy geslaagd is(dat is meer een smaak discussie) denk ik niet dat Johnson nou een heel andere film gemaakt had wanneer hij een jaartje extra tijd gehad zou hebben. Heb hem ook nooit iets horen zeggen over dat het niet echt precies is wat hij wilde.

Er zijn regisseurs die in één jaar tijd 2 films uitbrengen die beide goed/top zijn (denk bijv aan Spielberg, in 1997 kwamen Schlinder’s List en Jurassic Park uit en zo zijn er meer regisseurs) dus je kunt mij niet vertellen dat er geen regisseurs zijn die over 2 jaar een heerlijke Star Wars film kunnen afleveren. Daarom ligt het imo niet aan de 2022 maar aan wie je erop zet.

Privaat

Avatar

Hendrik de Kijzer

Ik heb nooit van de term "High Republic" gehoord (tot nu dan) maar ik weet wel dat Nihilus, Revan, Sion, Vitiate, Malgus en etc. in een ander tijdsperiode leven, een paar millenia voor TPM.

Talon leeft rond 110 ABY (After the Battle of Yavin) ofzo, en leeft dus in de verre toekomst.

Monojaxx

Avatar

Best een mooi idee, zo'n 400 jaar vóór TPM. 4000 jaar vind ik te lang geleden (the old republic). Dit staat te ver af van de bekende saga. Op deze manier zou het leuk zijn kleine verwijzingen naar de Skywalker saga te maken of cameos van bekende karakters te gebruiken. Bv. een nog jonge Yoda of de Hutts erin te verwerken. Of op Tatooine, de Sarlacc pitt toen het nog de grootte had van een viooltje.

proskywalker

Avatar

Fred jr Avatar05.01.2020 14:58
Ik ik ik. De wereld draait niet om u. En niemand heeft uw mening gevraagd. Geen een film maatschappij had het hoed kunnen doen. Zelf de bedenker van starwars wordt afgebrand met deel 1.2 en 3. IK kijk nu al uit naar de nieuw saga. Maar goed wie ben ik. Een gewone fan dat dan weer wel.

Frietgezicht

Avatar

Ik wil een film zien waarin ik er achterkom hoe en waar Jabba de Hut gaat schijten. En Boba Fett en Vader met die pakken aan lijken het ook lastig te hebben als ze haast hebben. Zat net een peukie te roken en toen ik het voelde komen moest ik gelijk de caravan inrennen en had ik mzzl dat ik alleen een kamerjas aan had.

Darth Maul heeft dr geen last meer van met een ijzeren reet.

Movie-goer

Avatar

Waarschijnlijk een trilogy over baby Palpatine ;)

Weijlander

Avatar

Grappig dat het plaatje wat bij deze tekst gebruikt wordt komt uit de MMO van Star Wars en dat dit plaats vindt tijdens de Old Republic. Wat overigens, naar mijn mening, juist een super interessante tijd is om een film over te maken. In het spel vond ik het verhaal altijd erg goed uitgewerkt in ieder geval. In hoeverre dit Canon te noemen is weet ik echter niet.

DucoZ

Avatar

Het zal van dezelfde kwaliteit zijn als de sequel trilogie. Prima kwaliteit dus, gezien de opbrengsten. Ik vind dat mensen niet moeten zitten zeuren over de kwaliteit of verkrachting van Disney, want dan hadden de fans dat maar moeten laten voelen door niet naar IX te gaan.
Ik ben iig niet gegaan naar IX, niet uit boycot overweging, puur omdat het product niet meer voldoet aan mijn eisen. Blijkbaar is dat voor meerderheid klagers anders. Tegen de klagers die (net als bij TLJ) weer bedrogen uit zijn gekomen in de bios bij IX, zeg ik: jullie verdiende loon, had je maar niet moeten gaan.

kokosnoot

Avatar

Ik vind 2022 erg snel. Liever had ik gezien dat men hier Echt de tijd voor zou nemen om met een gedegen basis te komen en een top uitgewerkt verhaal. Dit voelt toch aan als Cashen voor alles. Wat wordt de trend dan..na 5 jaar een jaar pauze en dan weer de volgende trilogie?

Fred jr

Avatar

Pak uw avatar terug zeg...

Geranimous

Avatar

Ik vind 2022 ook snel. Zoals Frietgezicht zegt kan men echt wel een goede film maken in 2 jaar tijd als er goede mensen bij betrokken zijn met een goed idee. Maar, bedrijf en marketingtechnisch zou ik meer goede series afleveren zoals de aankomende Obi Wan serie and pas een nieuwe film in 2025 uitbrengen.

Fred jr

Avatar

Een origonele film lijkt me dan makkelijker dan op iets bestaands voort te bouwen... Genoeg reboots die de mist ingaan en kleine originals die meer succesvol zijn. Maar de nieuwe SW films worden zonder de skywalkers gemaakt, dus het moet slagen, hoop ik. Niettegenstaande dat overdosis ook niet goed is en de kwaliteit ten slechtte doet.

MikeyMo

Avatar

Kom die volgende zielloze trilogie.

Thom1988

Avatar

Doe alstjeblieft eerst je huiswerk de volgende keer. The Rule of two is door Darth Bane bepaald omdat de Sith elkaar anders allemaal afmaken.
Het speeld zich af 400 jaar voor A New Hope niet The Phantom Menace.
Rey en Ben Solo hebben niks met The Rule of Two te maken. Rey en Ben hebben een connectie omdat ze beide 1 geheel zijn. The Rule of Two word alleen toegepast door Sith.
Kritische fans heb je wel goed.

Frietgezicht

Avatar

^ Thom, als jij het weet dan heb ik ern vraag over die ‘rule of two’
Waarom proberen Vader en Palpatine in ‘The Empire Strikes Back’ Luke naar de dark side te halen? Dan heb je toch 3 siths als dat lukt en niet 2?

Skihvo

Avatar

@Frietgezicht
Darth Vader wou Luke overhalen om samen met hem de Emperor van zijn troon te stoten en samen over het heelal regeren.
De Emperor wou Luke overhalen om dan Darth Vader z'n plek in te nemen dus dan klopt het wel the rule of 2 alleen zo waren er tijdens de Clone wars ook een soort van meerderen Siths kijk maar naar General Grievous en Asajj Ventress dus wat dat betreft is de continuiteit er ook niet altijd maar dat zijn we inmiddels gewend ;)

Frietgezicht

Avatar

^ Maar... wat jij zegt zou ook nergens op slaan. Vader en Palpatine wilde idd beide Luke overhalen(zag je ook in TLJ) maar als die rule of two bekend is en serieus genomen wordt door de Sith weet Vader toch dat Palpatine hem wil verraden en vervangen door Luke. En dan weet Palpatine toch dat Vader hem wil verraden en vervangen door Luke? Dan weten ze het van elkaar dus maar staan ze wel Luke beide over te halen alsof er niks aan de hand is.
Dat zou zijn alsof jij een meisje versiert of ten huwelijk vraagt terwijl je vriendin ernaast staat en weet dat ze vervangen gaat worden als het je lukt.
Het slaat dus nergens op? TESB is ook overrated dus.

JeKe

Avatar

@Richard1983, Darth Bane leefde inderdaad rond de 1000 jaar voor de vernietig van de eerste Death Star. In het filmpje zeggen ze ook 400 jaar, daar zit het dus niet helemaal goed. De republic era strekt zich wel uit van 1000 jaar voor a new hope, waar Darth Bane de oude sith order vernietigt tot aan de prequels, dus technisch gezien valt Darth Bane wel onder de republic era. Yoda is van rond 900 voor A new Hope, dus de kans dat hij er in zit is wel zeker aanwezig!

Skihvo

Avatar

@Friet
Alle Sith weten dat de eene de ander uiteindelijk wil doden want dat betekent dat de sterkste Sith overleefd en zo worden de Sith dus steeds sterker omdat de sterkste blijft leven. Het is een rare manier van steeds sterker worden maar past ook wel bij hun manier van denken.

Darth Vader wou samen met Luke de Emperor omverwerpen om samen over het heelal te heersen en Emperor wou dat Luke Darth Vader z'n plek in nam zodat zij samen kon heersen. Ze wouden dus steeds met z'n tweeën de ander omverwerpen. Zie het meer als een trio waarbij de eene steeds het meeste aandacht wilt zodat degene uiteindelijk de anderen voor zichzelf heeft en de derde kan buitensluiten

Malloy de Beer

Avatar

@Frietgezicht
Persoonlijk vind ik A New Hope de enige overrated Star wars film.
De film bracht iets nieuws en was een enorme ervaring in de bioscoop in 1977. Maar een kans op succes had het 50/50 ,door een hoop techneuten werd het de film die de faam leverde maar die mensen worden nooit genoemd.
Overigens is de film niet per se goed, zelfs niet voor toen.
Je had namelijk ook al films als Jaws, Godfather, Taxi driver, Planet of the Apes, Star Trek enzovoorts.
A New Hope was vooral populair, Empire maakte het ook goed en meer een opera.
Episode 5 vond ik ook wel voor in zijn tijd een meesterwerk, acteerwerk zat veel hoger, het script en verhaal kwam niet kaasachtig over en de effecten kunnen zelfs nu prima mee.
Return was naar mijn mening een matige film, wat je zegt ook Vader had plannen met de Emperor, ineens lijkt dat van de baan.
Ook de bad ass karakters waren ineens niet meer wat ze waren en de acteerwerk was weer flink gedaald en het schrijfwerk en scripts nog erger dan A New Hope.
Ik ben persoonlijk ook nooit fan geweest van het feit dat Leia Luke's zus is, het maakt de scenes tussen haar en Vader in 4 bijzonder dom ookal hadden ze het toen nog niet bedacht..
Maar puur door de populairiteit wordt deze trilogie nog als heiligen gezien.
Persoonlijk heb ik altijd de Back to The Future trilogie beter gevonden.

Symn

Avatar

Ok. Dus starwars (dwz: sith vs. Jedi) moest dood. En de nieuwe Starwars wordt een prequel, van de tijd dat er nog volop Jedi en Sith waren....

Ja. Logisch.

NieuwsFilm