Werknemer die de 'Harry Potter'-set totaal leegroofde moet de bak in

Werknemer die de 'Harry Potter'-set totaal leegroofde moet de bak in

Ja, er zaten toverstokken bij...

Grootschalige filmproducties bevatten grootschalige sets. En dat kan bijwijlen grappige situaties opleveren. Zo hebben diverse acteurs uit Star Wars: The Rise of Skywalker kostuums of nepwapens van de set meegenomen naar huis. Aangezien ze deze nieuwtjes in het openbaar weggeven zal filmstudio Disney er wel van op de hoogte zijn. Maar zo loopt het niet altijd.

Warner Bros. heeft namelijk met een dief te maken gehad die wel meer dan duizend Harry Potter-rekwisieten via eBay verkocht. Dit vond plaats tussen december 2017 en maart 2018. In die periode stal hij 1.040 items uit het magazijn van Warner Bros. (waaronder toverstokken, stropdassen en sleutelhangers). Het Engelse CPS (Crown Prosecution Service) kondigde onlangs zijn straf aan.

Bekijk de afbeeldingPost
De plannen van de 35-jarige man, genaamd Adam Hill, vielen in duigen door zijn collega's. Zij zagen steeds vaker spullen van Harry Potter onder zijn bureau liggen en verdwijnen. Via een eBay-account zette Hill de voorwerpen te koop. Met gebruikmaking van een plaatselijk postkantoor stuurde hij de gestolen waren naar zijn klanten op.

Naar verluidt heeft hij 37.000 Engelse ponden aan goederen achterovergedrukt. Toen de politie Hill's woning en auto doornam, troffen ze nog meer pakketjes aan met Harry Potter-rekwisieten. Eind november 2019 pleitte Hill schuldig te zijn aan diefstal. Het CPS heeft hem nu beloond met een celstraf van 14 maanden. Wat er met de voorwerpen gebeurt die al verkocht en opgestuurd zijn is niet bekendgemaakt.

NieuwsFilm

meest populair