Algemeen

Aparte keuze rond einde 'Star Wars: The Rise of Skywalker' uitgelegd

Waarom eindigt de film daar?

door Jim Pedd om 15:49 in Algemeen
Nu Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscopen draait, mag iedereen die eraan meewerkte praten over bepaalde keuzes die gemaakt zijn. Zo dus ook over het einde van de film en daarmee van de Skywalker-saga. Lees dit artikel alleen als je de film al gezien hebt. Vanaf hier volgen SPOILERS.

TROS eindigt met een scène waarin Rey de lichtzwaarden van Luke en Leia begraaft op Tatooine. Ze doet dat bij een waterboederij die verdacht veel lijkt op dit van Owen Lars en wordt daarbij toegekeken door Luke en Leia die als Force Ghost verschenen zijn. Vervolgens vraagt een local hoe ze heet en noemt ze zichzelf Rey Skywalker. Waarom kozen de makers voor dit einde?

Cirkel is rond
Schrijver Chris Terrio vertelde over het idee hierachter: "We zagen dit als het moment waarop zij de oorspronkelijke zonde van de derde film, waarin de tweeling gescheiden werd, ongedaan maakte. Ik bedoel, natuurlijk moesten ze gescheiden worden om veilig te zijn en de zes films waren nooit gebeurd als dat niet zo was, maar het voelde als een fout die rechtgezet moest worden. Dat ze de lichtzwaarden inpakte omschreven we in het script dan ook heel bewust als 'het inpakken van je kinderen'."

"Dat is wat je ziet aan het einde van de film, als die twee kinderen, die lichtzwaarden ingepakt worden. Luke ging naar Tatooine en Leia werd prinses op Alderaan. Maar haar planeet bestond niet meer en dus leek het ons logisch dat Luke haar mee zou nemen naar zijn wereld."

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Wat een onzin reden.

LesserMagic

Avatar

Aldus Chris Terrio, terwijl nog een haaltje van zijn jointje nam.

Darthmar

Avatar

Zeg toch gewoon: sorry wij wisten het ook niet meer en deden maar wat wat ons goed leek.

Mav Damian

Avatar

Om eerlijk te zijn vond ik dat helemaal geen slechte scène, met de lichtzwaarden.
Het belachelijkste aan die scene was.

"what's your name girl?"

"Rey.......Rey Skywalker!"

%@$;,£₩#×&/*¥?!!!!

Master Of Films

Avatar

Rey noemt zichzelf Rey Skywalker, omdat die non talent van een Chris Terrio denkt dat A) een naam zoals Skywalker gerelateerd is aan Jedi. Alsof een Palpatine nooit een Jedi kan worden, want die achternaam heeft schijnbaar een smetje in de Star Wars Galaxy en B) de film heet The Rise of Skywalker. Maar Luke, Leia en ook Anakin zijn dood. Ben Solo is een halfje Skywalker, maar ook die moest het loodje leggen.

Wat vinden jullie eigenlijk van al die Deus Ex Machina gebeuren? Zal wel door fanfic schrijver van een Chris Terrio geschreven zijn.

Een voorbeeld.

Ben is in de problemen. Zijn maties Knights of Ren zijn een beetje boos op hem. Dus er gaat een bar gevecht komen. Maar hij heeft zijn lightsaber niet bij zich. Geen nood Rey heeft er twee!!!! Maar Rey is te ver weg om Ben een lightsaber aan te geven. Wat doet Rey, ze gebruikt Force Teleportation voor een lightsaber. En spontaan heeft Ben een lightsaber.

Toevallig vinden mensen die echt opletten en noemen het lui schrijven.

Helemaal waanzinnig en keigaaf noemen de normies en kritiekloze Star Wars fans, want er Ben gaat (daarna) in volle lightsaber actie. Hoe hij toch aan die lightsaber komt, boeit men niet. Want er is actie. Nadenken doe je maar tijdens de sex, maar niet tijdens een lightsaber gevecht. Goed gedaan Chris Terrio. Je hebt de normies en de kritiekloze Star Wars fans heel erg bij gemaakt met je onzin script.

Fred jr

Avatar

Spoiler alert. Zo kunnen we nog veel meer opnoemen dat mis ging. "And I am all the Jedi"@#$%^/!?

Hiss

Avatar

Ik vond de eindscene op zich mooi. Maar het had als afronding van de Skywalker saga beter geweest als Ben Solo het had overleefd en Rey het loodje had gelegd. Om Rey als een Skywalker te laten eindigen is behoorlijk weird. Het is nogal simplistisch en betekenisloos.

Rey-Ben

Avatar

Green hornet.... Weer zuur reageren? Wellicht is star Trek wat voor je?

Thiver

Avatar

Master Of Films "Wat vinden jullie eigenlijk van al die Deus Ex Machina gebeuren? Zal wel door fanfic schrijver van een Chris Terrio geschreven zijn.

Een voorbeeld.

Ben is in de problemen. Zijn maties Knights of Ren zijn een beetje boos op hem. Dus er gaat een bar gevecht komen. Maar hij heeft zijn lightsaber niet bij zich. Geen nood Rey heeft er twee!!!! Maar Rey is te ver weg om Ben een lightsaber aan te geven. Wat doet Rey, ze gebruikt Force Teleportation voor een lightsaber. En spontaan heeft Ben een lightsaber."

Dat Rey op die manier aan Ben een lightsaber geeft, vind ik niet zo'n probleem. Er is op dat moment al volop duidelijk gemaakt dat hun Force-connectie op fysieke wijze kan worden benut (iets waar The Last Jedi al naar hintte), dus ik zou dit zeker niet afdoen als deus ex machina, waarbij iets volkomen uit de lucht komt vallen. Maar wat ik aanvankelijk dacht, was dat Rey slechts over één lightsaber beschikte en deze aan Ben gaf omdat hij die op dat moment harder nodig had dan zij. Dat zou waarschijnlijk een interessantere scène hebben opgeleverd: twee simultane gevechten, waarbij constant de lightsaber moet worden teruggeven om te voorkomen dat de ander ongewapend zijn vijanden moet bevechten. Dat zou dan weer mooi laten zien hoe sterk de connectie tussen die twee is gegroeid.

NieuwsFilm