Aparte keuze rond einde 'Star Wars: The Rise of Skywalker' uitgelegd

Aparte keuze rond einde 'Star Wars: The Rise of Skywalker' uitgelegd

Waarom eindigt de film daar?

Nu Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscopen draait, mag iedereen die eraan meewerkte praten over bepaalde keuzes die gemaakt zijn. Zo dus ook over het einde van de film en daarmee van de Skywalker-saga. Lees dit artikel alleen als je de film al gezien hebt. Vanaf hier volgen SPOILERS.

TROS eindigt met een scène waarin Rey de lichtzwaarden van Luke en Leia begraaft op Tatooine. Ze doet dat bij een waterboederij die verdacht veel lijkt op dit van Owen Lars en wordt daarbij toegekeken door Luke en Leia die als Force Ghost verschenen zijn. Vervolgens vraagt een local hoe ze heet en noemt ze zichzelf Rey Skywalker. Waarom kozen de makers voor dit einde?

Cirkel is rond
Schrijver Chris Terrio vertelde over het idee hierachter: "We zagen dit als het moment waarop zij de oorspronkelijke zonde van de derde film, waarin de tweeling gescheiden werd, ongedaan maakte. Ik bedoel, natuurlijk moesten ze gescheiden worden om veilig te zijn en de zes films waren nooit gebeurd als dat niet zo was, maar het voelde als een fout die rechtgezet moest worden. Dat ze de lichtzwaarden inpakte omschreven we in het script dan ook heel bewust als 'het inpakken van je kinderen'."

"Dat is wat je ziet aan het einde van de film, als die twee kinderen, die lichtzwaarden ingepakt worden. Luke ging naar Tatooine en Leia werd prinses op Alderaan. Maar haar planeet bestond niet meer en dus leek het ons logisch dat Luke haar mee zou nemen naar zijn wereld."

NieuwsFilm

meest populair