Waarom kon Russell Crowe zijn Golden Globe niet in ontvangst nemen?

Waarom kon Russell Crowe zijn Golden Globe niet in ontvangst nemen?

De acteur kon de ceremonie niet bijwonen.

Russell Crowe won gisteren zijn tweede Golden Globe, maar de acteur kon zijn prijs helaas niet zelf in ontvangst nemen. Hij was namelijk niet aanwezig. In plaats daarvan had hij een briefje geschreven dat voorgelezen moest worden voor het geval hij zou winnen. In eerste instantie vonden sommigen het raar dat hij er niet was, maar het waarom werd al snel duidelijk.

De acteur won de prijs voor Beste Acteur in een 'Limited Series or Motion Picture Made for Television' voor zijn rol in The Loudest Voice. Aangezien hij er niet was, las 'Friends'-actrice Jennifer Aniston zijn brief voor. Hieruit werd duidelijk dat The Gladiator-acteur niet aanwezig kon zijn vanwege de gigantische branden die in Australië woeden.

De brief
Zo stond er o.a. in het briefje: ''Vergis jullie niet. De gigantische tragedie die zich op dit moment in Australië afspeelt is een gevolg van de klimaatverandering. We moeten nú iets doen, voordat het te laat is. We moeten gebruik maken van onze wetenschappelijke kennis en stoppen met het verwoesten en misbruiken van onze planeet. We moeten overstappen naar duurzame en hernieuwbare energie en onze planeet respecteren. We hebben er maar één. Onze planeet is uniek en geweldig, dus laten we er samen voor zorgen''.

NieuwsFilm

meest populair