Ricky Gervais wéér onder vuur voor keiharde grap Golden Globes

Ricky Gervais wéér onder vuur voor keiharde grap Golden Globes

Sommige mensen vinden hem te ver gaan.

Ricky Gervais mocht voor een vijfde keer de Golden Globes-uitzending presenteren. Het was dus wel te verwachten dat de stand-up comedian, net zoals de voorgaande jaren, de nodige grensoverschrijdende grappen zou gaan maken. Een hiervan is niet zo heel goed ontvangen, waarvoor Gervais nu ook wel wat kritiek krijgt te verduren...

Tijdens de ceremonie van afgelopen zondag stak presentator Ricky Gervais de draak met de controverse dat er geen vrouwen genomineerd waren in de categorie Beste Regisseur. Zo zei hij: ''Er werden geen vrouwelijke regisseurs genomineerd dit jaar. Dat is niet oké. Ik heb met de organisatie gesproken en ze hebben mij gegarandeerd dat het nooit meer zal gebeuren. In samenspraak met alle grote studio's hebben ze beslist om net zoals vroeger geen vrouwelijke regisseurs meer te werven. Zo zal het probleem opgelost zijn. Graag gedaan''.

Niet grappig
Volgens meerdere filmjournalisten kon niemand in de zaal met Gervais' uitspraken lachen. Ook Melissa Silverstein, van de vereniging Women and Hollywood haalde uit naar de The Office acteur: ''Het gebrek aan vrouwelijke regisseurs in onze sector is alles behalve een grap. Maar slechts 10,6 procent van de honderd succesvolste films van 2019 werden geregisseerd door een vrouw. Daar moet verandering in komen''. Meerdere mensen op sociale media haalden eveneens uit naar Gervais.

NieuwsFilm

meest populair